Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Beethoven Budán Filmnapokkal kezdődik a Beethoven Budán Fesztivál

Filmnapokkal kezdődik a Beethoven Budán Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zeneszerző életét bemutató filmek várják az érdeklődőket a Beethoven Filmnapokon április 24-29. között  a Tabán Moziban, a Beethoven Budán Fesztivál programsorozat részeként.

A program ingyenes, jegyeket a Tabán Mozi jegypénztárában lehet igényelni. A vetítések hétköznap 18 órakor, hétvégén pedig 10.30-kor kezdődnek. A filmnapok célja, hogy Beethoven zenéje mellett a közönség a zeneszerző életét is megismerje.

Ott Rezső és Oláh Patrik Gergő nyerte az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt

- hirdetés -

A nyitónapon a Beethoven árnyékában című életrajzi dráma, 25-én az Eroica című filmdráma látható. Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában címmel koncert-dokumentumfilmet vetítenek 26-án, másnap a Halhatatlan kedves című romantikus dráma, a hétvégén családi vígjáték szórakoztatja a közönséget.

A Beethoven Budán Fesztivál tíz koncerttel és házimuzsikálással várja a közönséget május 1-7. között. A hangversenyeknek idén a Budavári Önkormányzat Városháza, a Zenetudományi Intézet, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a MOM Kulturális Központ ad otthont. A nyitóhangversenyen a Krisztinavárosi Plébániatemplomban a Purcell Kórus és az Orfeo zenekar a C-dúr misét adja elő, a fesztiválon fellép mások mellett az Oláh Kálmán Trió és a Budafoki Dohnányi Zenekarral Hollerung Gábor vezényletével, a Jazzical  Trio, valamint a Sárik Péter Trió a BTA Szimfonikusok Vonószenekarával.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X