Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Még lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia nemzetközi hegedűversenyére

Még lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia nemzetközi hegedűversenyére

A Fesztiválakadémia egyik kiemelt eseményeként meghirdetett korosztályos Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre április 15-ig várják a jelentkezéseket.  A versenyre jelentkező 18 év alatti fiatalok négy korcsoportban, nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 23. és 28. között a budapesti Zeneakadémián és a Bartók Béla Konzervatóriumban.

- hirdetés -

 A versenyre 2018. április 15-ig lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia honlapján megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével. A versenyre való jelentkezéshez szükséges továbbá egy etűd és egy előadási darab videofelvétele, önéletrajz és szaktanári ajánlás is.

Három ősbemutatóval készül az idei Fesztiválakadémia

- hirdetés -

Az előválogatáson sikeresen végzett versenyzők az elődöntőben két különböző karakterű szabadon választott darabbal versenyeznek a zenekari döntőbe jutásért. A döntő kötelező versenyszámait Vivaldi, Bach, Haydn és Mozart műveiből válogatták össze, előadásukban az AnimaMusicae Kamarazenekar működik közre.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét maga Shlomo Mintz vállalta,aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. Zsűritagok lesznek: Ácsné Szily Éva (H), CihatAşkin (Tr), Victor Danchenko (USA), Dénes László (H), Herbert Greenberg (USA), UteHasenauer (D), Szenthelyi Miklós (H), Mimi Zweig (USA).

Jelentkezés alapján minden versenyző a zsűritagok közül két professzortól szakmai konzultációt kap, nyilvános kurzus keretében. A versenyre jelentkező hallgatók már mind nyertesek, hiszen a Fesztiválakadémia különdíjaként díjmentesen kapják az alábbi programokat: kurzusokon vehetnek részt, belehallgathatnak a fesztivál művészeinek műhelymunkájába és ingyenesen vehetnek részt az esti nagykoncerteken. A zsűritagok kiválaszthatnak növendékeket, akiknek nyilvános mesterkurzust tartanak. A verseny gálakoncertjét a Zeneakadémia Solti Termében rendezik július 28-án.

A verseny során összesen 6500 Euro pénzjutalmat osztanak ki.A verseny különdíjait folyamatosan teszik közzé, ahogy a felajánlások beérkeznek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.