Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Még lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia nemzetközi hegedűversenyére

Még lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia nemzetközi hegedűversenyére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Fesztiválakadémia egyik kiemelt eseményeként meghirdetett korosztályos Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre április 15-ig várják a jelentkezéseket.  A versenyre jelentkező 18 év alatti fiatalok négy korcsoportban, nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 23. és 28. között a budapesti Zeneakadémián és a Bartók Béla Konzervatóriumban.

- hirdetés -

 A versenyre 2018. április 15-ig lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia honlapján megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével. A versenyre való jelentkezéshez szükséges továbbá egy etűd és egy előadási darab videofelvétele, önéletrajz és szaktanári ajánlás is.

Három ősbemutatóval készül az idei Fesztiválakadémia

Az előválogatáson sikeresen végzett versenyzők az elődöntőben két különböző karakterű szabadon választott darabbal versenyeznek a zenekari döntőbe jutásért. A döntő kötelező versenyszámait Vivaldi, Bach, Haydn és Mozart műveiből válogatták össze, előadásukban az AnimaMusicae Kamarazenekar működik közre.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét maga Shlomo Mintz vállalta,aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. Zsűritagok lesznek: Ácsné Szily Éva (H), CihatAşkin (Tr), Victor Danchenko (USA), Dénes László (H), Herbert Greenberg (USA), UteHasenauer (D), Szenthelyi Miklós (H), Mimi Zweig (USA).

Jelentkezés alapján minden versenyző a zsűritagok közül két professzortól szakmai konzultációt kap, nyilvános kurzus keretében. A versenyre jelentkező hallgatók már mind nyertesek, hiszen a Fesztiválakadémia különdíjaként díjmentesen kapják az alábbi programokat: kurzusokon vehetnek részt, belehallgathatnak a fesztivál művészeinek műhelymunkájába és ingyenesen vehetnek részt az esti nagykoncerteken. A zsűritagok kiválaszthatnak növendékeket, akiknek nyilvános mesterkurzust tartanak. A verseny gálakoncertjét a Zeneakadémia Solti Termében rendezik július 28-án.

A verseny során összesen 6500 Euro pénzjutalmat osztanak ki.A verseny különdíjait folyamatosan teszik közzé, ahogy a felajánlások beérkeznek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X