Papageno Radio
Blogok JM blog Ők a jubileumi Simándy-énekverseny díjazottjai

Ők a jubileumi Simándy-énekverseny díjazottjai

Gálahangversennyel zárul április 29-én este a tizedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Simándy József Énekverseny. A három kategória versenyzői között számos hazai énekes érdemelte ki a legjobbaknak járó díjakat.

A magyar és külföldi felsőfokú zeneművészeti intézmények Master szakos hallgatói részére és ifjú művészek részére kategóriában Antonia Dunjko és Ninh Duc Hoang Long érdemelte ki a megosztott első díjat, Banai Sára pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

A magyar és külföldi felsőfokú zeneművészeti intézmények Bachelor szakos hallgatói részére, valamint az osztatlan képzésben résztvevő hallgatók részére kiírt kategóriában az első díjat Josipa Bilić, a másodikat Kiss Judit Anna, a harmadikat pedig Pánczél Klaudia és Koncz Regina érdemelték ki.

A kategória Miklósa Erika Különdíját Mányoki Kántor Bence kapta.

A magyarországi és határon túli magyar zeneművészeti szakgimnáziumok diákjai részére kiírt kategóriában első díjat érdemelt Papp Viktor, a másodikat Szenthelyi Krisztián kaphatta, míg a dobogó harmadik fokára Zajkás Boldizsár álthatott.

Magyar Állami Operaház különdíjában részesült Lara Malenić, a Miklósa Erika által felajánlott különdíjat Vlagyimir Jaksić és Halász Gergely kaphatta.

A Csongrád Megyei Értéktár ajándékcsomagját kapták: Szilágyi Júlia, Mráz Nikolett, Danijela Kondić, Orosz Balázs, Makkos Ambrus és Pintér Zsolt.

A versenyre több mint százan jelentkeztek, a legtöbben Magyarországról és a határon túli magyar zenei intézményekből, de érkeznek versenyzők Szegedre Európa országai mellett Mexikóból, Indiából és a Távol-Keletről is.

A legfiatalabbaknak, a zeneművészeti szakgimnáziumok növendékeinek az elődöntőben egy szabadon választott dalt, vagy áriát, a döntőben pedig két különböző stílusú művet kell előadniuk. A felsőfokú tanulmányaikat folytató alap-, illetve mesterképzésben résztvevő hallgatók, valamint a verseny további résztvevői már három fordulóban mutatkoznak be, az elődöntőben egy, a középdöntőben és a döntőben három művel.

A produkciókat az Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója vezette nemzetközi zsűri (Kiss B. Atilla, Temesi Mária, Gyüdi Sándor, Bátor Tamás, Miklósa Erika, Vincent Monteil, Lídija Horváth Dunjko, Vitkayné Kovács Vera) értékelte. A verseny díjkiosztó gálahangversenyét – melyen az ifjú énekes tehetségeket a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri Gyüdi Sándor vezényletével – április 29-én este rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Gyüdi Sándort választották a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatójává

A Simándy József emlékét őrző versenyt 1998-ban – egykori szegedi főiskolai énektanárával – Sinkó Györggyel együtt Temesi Mária alapította.

(Via simandysingingcompetition.hu)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!