Papageno Radio
Címlap Egylemezesek zsenije

Egylemezesek zsenije

Az egylemezesek tábora igen hatalmas, nem lehet elégszer Tanita Tikaramra gondolni. Ilyenis egyébként az Anna Black művésznéven ismerté nem vált Barbra Anne McMillan is. Olyannyira, hogy a világ online vinylpiacán töksokat kérnek egy-egy lemezéért, az 1968-ban Kanadában kiadott korongjából mert mindössze nemsokat gyártottak.

Kárpedig. Van valami egészen fűszeres a hangjában, előadásmódjában. Önbevallásán alapulóan kiderülhető, hogy a csikaszó indián származású, Oklahomában serdülő lány pont-a-korban volt alkotó, mikor a hippi-feminista-melltartótlan éra virágkorát töltötte. Dalszerzőként így fellépett a háború, a félelem és a féktelen pazarlás környezetvédelmi értelmében ellen; még nagy revolúcionizmusában önnön haját is levágta – írta róla a fellelhető korabeli inci-fincinyi sajtó. (húha)

Nem túl jelentős tevékenységéről fentieket el nem olvasva, csupán a dalt meghallgatva viszont egészen klassz élményben lehet része a play-re kattintónak. Oly nagy nóvumot ugyan nem nyújt a rendelkezésére álló 3 perc 11 másodpercben, mindenesetre villant mélyet és magasat; mit tesz azzal együtt / annak ellenére, hogy túlsok oktávot, tempó- és ütemváltást nem alkalmaz, mondhatni már-már az unalmas előadásmódból épít egészen érdekes atmoszférát a melódiából – tekinthető ez az ő zsenijének. Tekintsük, hallintsuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X