Papageno Radio
- hirdetés -
Magazin Fesztiválakadémia 2018 - különszám

Fesztiválakadémia 2018 – különszám

Megjelent a Papageno magazin legújabb különszáma a július 23-29. között harmadik alkalommal megrendezett Fesztiválakadémia programjaival.

- hirdetés -

Hét esti hangversenyen, matinékoncerteken, mesterkurzusokon és előadásokon találkozhat a közönség a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által meghívott harminc, nemzetközileg elismert művésszel a Zeneakadémián. Idén a Fesztiválakadémia művészeti vezetői három zeneszerzőt, Dragony Tímeát, Kovács Zoltánt és Zombola Pétert kérték fel, hogy a kortárs zongoraművész és költő, Fellegi Melinda verseit zenésítsék meg. A művek ősbemutatóját a Fesztiválakadémián tartják, s Fellegi Melindának a fesztivál ideje alatt jelenik meg első verseskötete.

- hirdetés -

A fesztivál esti hangversenyein valódi sztárszólisták lépnek majd színpadra a világ minden tájáról: Shlomo Mintz, Natalia Lomeiko,Yuri Zhislin, Homoki Gábor, Fenyő László, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Kokas Dóra, Razvan Popovici, Natalie Clein, Danjulo Ishizaka, Fejérvári Zsolt, Balog József, José Gallardo, Diana Ketler, Dinyés Soma, Philippe Tondre, Lakatos György, Nemes Balázs, Klenyán Csaba, Weisz Nándor, Jan Latham-Koenig, Alexander Ullman, Sárközi Lajos prímás és népi zenekara, valamint az InfusionTrio.

A megszokott terjesztési pontok mellett keresse a Papageno magazint a Libri országos hálózatának 57 üzletében!

Fesztiválakadémia részeként a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálaműsorán a versenyzőket az Anima Musicae Kamarazenekar kíséri. A fesztivál énekművésze a II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny II. helyezését elérő, Junior Prima-díjas Horti Lilla lesz.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.