Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Mácskovics Szabolcs kapta Magyar Zeneszerzők Egyesülete Orszáczky-díját

Mácskovics Szabolcs kapta Magyar Zeneszerzők Egyesülete Orszáczky-díját

A Magyar Zeneszerzők Egyesülete nyolc esztendeje – az akkor már tíz éve kiadott Istvánffy Benedek-díj párjául – létesítette a jazz illetve igényes könnyűzenei műfajokban alkotó szerzők jutalmazására az Orszáczky Miklósról elnevezett díjat.

- hirdetés -

40. életévüket még be nem töltött zeneszerzők pályázhatnak a százezer forinttal is járó elismerésre az előző évben bemutatott alkotásukkal. Az egyesület elnöksége idén egyhangúlag Mácskovics Szabolcs A Mysterious Journey című kompozíciójának ítélte a díjat, amelyet Hollós Máté, az egyesület elnöke és Binder Károly, az elnökség tagja május 16-án nyújtott át a Budapest Jazz Clubban.

- hirdetés -

Mácskovics Szabolcs 1988-ban Kiskunhalason született. Az alapfokú művészeti iskolát szülővárosában végezte el, majd érettségi után Székesfehérvárott, a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskolában tanult tovább és szerzett OKJ képesítést jazz-zongora szakon. Eközben már különböző zenekarokban játszott, így tagja volt a városi rézfúvós big bandnek, amelynek hangszereléseket és saját dalt is írt. Zenélt rock zenekarokban, illetve jazz combo-ban, popzenei szerzeményeit a helyi rádió játszotta. Különböző formációkkal koncertezett Szerbiában és Romániában. Tavaly Balázs Viktor filmrendező diplomafilmjéhez írt zenét. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Zeneszerzés-Hangszerelés szakirány másodéves hallgatój

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.