Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Nemzetközi kórusversenyen szerzett arany minősítést a Vox Mirabilis

Nemzetközi kórusversenyen szerzett arany minősítést a Vox Mirabilis

Május második hétvégéjén rendezték meg a V. Budapesti Vándor – Révész Fesztivált és III. Nemzetközi Kórusversenyt. Az európai hírű, több évre visszatekintő kórusverseny magas színvonalát jelzi, hogy a kötelező mű egy kortárs magyar zeneszerző darabja volt. A fehérvári kamarakórus alapos felkészülés után egy igazán színvonalas, több korszakot is átívelő programmal indult a versenyen.

- hirdetés -

A nemzetközi versenyre nagynevű, rutinosan versenyző kórusok jelentkeztek Európa különböző országaiból, köztük Lengyelországból és Oroszországból.

Pályázat kórusművek írására

- hirdetés -

A 3 tagú nemzetközi zsűri 6 kritériumot figyelt (intonáció, kottahűség, darabválasztás, kórushangzás, stílusismeret-művészi megvalósítás, a kórus és a karnagy közötti interakció), ezek alapján szigorúan pontozta a versenyzőket. A zsűritagjai egyenként is kiemelték a Vox Mirabilis zenei érzékenységét, a művek kiváló tolmácsolását, a szólamok egységét és a kórus igen nehéz műsorát.

Prof. Matthias Beckert, a zsűri egyik tagja nagy örömét fejezte ki, hogy a Vox Mirabilis Kamarakórus minden zenei korszakban otthonosan mozog, hangzása pedig már-már a profi kórusokéval vetekszik.

A nemzetközi kórusversenyen kiválóan teljesített a Vox Mirabilis Kamarakórus, akik arany minősítéssel a III. helyen végeztek.

Számunkra nagyon megtisztelő a III. hely ebben a szoros versenyben, hiszen csak 1-1 pont választotta el a helyezéseket. A zsűri tagjaitól sok dicséretet és további útmutatást is kaptunk, amit jó szívvel meg is fogadunk. Több nagy koncert, 2 CD felvétel és koncertturnék közé kellett beszorítani ezt a versenyt, így különösen is büszke vagyok a kórustagokra – mondta Zemlényi Katica karnagy.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.