Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Pályázat kórusművek írására

Pályázat kórusművek írására

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot ír ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi rendezvénysorozat alkalmából.

- hirdetés -

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.

- hirdetés -

A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző, muzsikus, korhatár nélkül. Pályázni kizárólag eddig be nem mutatott kórusművel lehet, amely Pászti Szabó Zoltán: Zengjen a dal c. versére íródott, több szólamú, a cappella (egynemű, vagy vegyeskari) kórusművekkel, melyek megszólaltatása ifjúsági és amatőr együttesek számára is megoldható feladatot jelent. A darabok 2-3-4 szólamúak lehetnek, szólamonként kettes divisi lehetséges. Időtartama max. 5 perc. Nevezési, részvételi díj nincs.

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le!

A pályázat díjazása:

  • A pályaműveket neves szakemberekből álló független zsűri bírálja el, a legjobb pályamű alkotóját szállásutalvánnyal jutalmazza, emellett értékes tárgy jutalmakat is kioszt. A Vox Mirabilis Kamarakórus vállalja a díjnyertes mű bemutatását. A bíráló bizottság javaslatot tehet további művek bemutatására is, az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napokon, illetve a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület által szervezett rendezvényeken, koncerteken.

A pályázat ütemezése:

  • Pályázat elbírálásának határideje: 2018. június 10.
  • A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok keretén belül 2018. július 2-án Mátraverebély-Szentkúton lesz, a díjnyertes mű/művek ősbemutatójára is ekkor kerül sor.

A pályázat benyújtása:

  • elektronikus úton: a kottákat PDF formátumban, a hangzó anyagot wav vagy mp3 formátumban megküldve a zemlenyi@datatrans.hu címre, vagy
  • zárt borítékban, személyesen leadva – előzetesen telefonon egyeztetve, vagy
  • postai úton a kórusegyesület székhelyének címére: Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület – Zemlényi Katica, 8000 Székesfehérvár, Zsolt u. 30.

Többek között a Vox Mirabilis Kamarakórust díjazta a KÓTA

Pászti Szabó Zoltán: Zengjen a dal

– a Vox Mirabilis kórust hallgatva –

Zengjen a dal, hát

Nyisd ki a szíved.

Hallom a hangját

Angyali lénynek.

Súgjon a fák közt

Mennyei létet.

Jöjjön el hozzád,

Szálljon el érted.

Messze vidéken,

Távol, a fényben,

Boldog mosollyal

Otthon ölében.

Meglelve mindent.

Mindent, mi éltet.

Hirdeti lantján;

Szép ez az élet.

(Mátraalmás – „Muzsikál az erdő” emlékfa – 2017. 07. 04.)

A vers a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 2017-es mátraalmási rendezvénynapján született a Vox Mirabilis Kamarakórus előadása közben. Pászti Szabó Zoltán költő a kórus koncertjét hallgatva kapott ihletet, s a verset fel is olvasta a helyszínen a jelenlévők örömére Koltai László szobrászművész által faragott „Muzsikál az erdő” emlékfa tövében.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.