Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap 6 Emmy-díjat söpört be a The Violin Alone

6 Emmy-díjat söpört be a The Violin Alone

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Oláh Vilmos hegedűművész főszereplésével készült filmalkotást 8 kategóriában jelölték a rangos amerikai díjra, amelyből hatot a június 9-i, seattle-i díjátadón oda is ítélt a szakmai zsűri. A film korábban a Chicago Amarcord Arthouse Television Awards legjobb dokumentumfilm díját érdemelte ki.

A The Violin Alone a dokumentumfilm, a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb vágás, legjobb audio megoldások és a legjobb zene kategóriában hozta el a díjat.

Oláh Vilmos hegedűművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere még 2009-ben adott hangversenysorozatot az Egyesült Államokban. A turnét követően Eric Funk zeneszerző komponált számára szólóhegedűre készült versenyművet, aminek különlegessége, hogy a zenekari kíséretet is a művész szólaltatja meg hangszerén.

Szólista és zenekar egyszemélyben

- hirdetés -

A mű és Oláh Vilmos előadása később a filmkészítőket is megihlette. Scott Sterling, az észak-amerikai közszolgálati csatorna, a PBS producere olyan igénnyel dolgozta fel az anyagot, hogy az nem is a darabról, hanem sokkal inkább arról a munkafolyamatról szól, amelyben a szerző és a művész létrehozzák a zeneművet.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X