Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Akácfák árnyas ligetében a jazzélet színe-java - Muflon Jazz Udvar a Művészetek...

Akácfák árnyas ligetében a jazzélet színe-java – Muflon Jazz Udvar a Művészetek Völgyében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Művészetek Völgyében első alkalommal kínál programokat a Muflon Jazz Udvar, ahol improvizációs délutánok és neves jazzelőadók koncertjei által belecsöppenhetünk az igazi jazz-életérzésbe. Tíz napon át élvezhetjük a műfaj sokszínű és izgalmas világát a kapolcsi akácfák árnyas ligetében. Az udvar létrejöttének vidám történetéről és a programokról Szaszkó Benedekkel, az udvar kapolcsi illetékességű szervezőjével beszélgettünk.

– A történet innen, a Völgyből, Vigántpetendről indul, ahol apósom a Fülig Jimmy és a Piszkos Fred pálinkákat készíti. A feleségemmel Kapolcson élünk, itt vert gyökeret a Fülig Jimmy kocsma, ami zenés helyszínként bekapcsolódott a Művészetek Völgye életébe. A pálinka köt össze bennünket a Szimpla Kerttel, és az idei partnerünkkel, a nagykovácsi Muflon Itatóval, amelynek csapatával már korábban ismeretséget kötöttünk.

- hirdetés -

Pár éve erre biciklitúráztak, és bejöttek hozzánk, hogy megkóstolják a nedűt, ami természetesen nagyon ízlett nekik. Hamar barátságot kötöttünk és kiderült, hogy van egy nagyon hangulatos jazzkocsmájuk Nagykovácsiban, ahol neves jazz-zenészek fordulnak meg. Úgy gondolták, náluk is elkél a jó pálinka, hiszen a Muflon Itató a Kéktúra útvonalán található, így oda is gyakran betérnek megpihenni a megfáradt kirándulók. Már évek óta közösen terveztük, hogy az ő törzsgárdájukat is Kapolcsra csábítjuk.

– Mi a különlegessége az udvarnak?

– Azontúl, hogy neves zenészeket próbálunk felvonultatni a jazz színterén, a feltörekvő zenekaroknak is igyekszünk helyet adni. Általában már délután 3 óra körül lehet zenét hallgatni. A program jam sessionnel kezdődik minden nap, ami az esti koncertek kezdetéig tart. Ezáltal a fiataloknak lehetősége nyílik a már befutott zenészekkel együtt játszani, ami nemcsak a zenészeknek nagy élmény, de a közönségnek is.

A további programokért keresd a Papageno különszámát!

– Az udvar zenész házigazdái is fellépnek?

– Igen, a házigazda Muflon Para Jazz Band basszusgitárosa, Ormay Csaba egyben a Muflon Itató tulajdonosa, köré szerveződik a banda. Nagyon közvetlen hangulatot tudnak teremteni, a jazz-zenészek között el is terjedt a hír, hogy náluk érdemes megfordulni. Én amatőr zenész vagyok, velük a pálinka révén kerültünk kapcsolatba, de a hely miliője engem is megfogott. Kapolcsra is ezt az atmoszférát próbáljuk leképezni. Nagyon különleges esték várnak ránk. Ahogy fölénk hajolnak az akácfák, olyan érzésünk támad, mintha egy zöld koncertteremben hallgatnánk a zenét.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X