Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Elcserélt Furcsa pár

Elcserélt Furcsa pár

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Oscar és Felix két elvált férj, akik most egy háztartásban élnek. Teljes ellentétei egymásnak. Kényszerű együttélésük igazi paródiája a valódi házaséleteknek, miközben két férfit látunk, akik nem képesek elviseli az egyedüllétet, és a feleségük hiányát más-más módszerekkel próbálják enyhíteni.

- hirdetés -

„Attól szép és magasztos ez a történet, mert az igazság kimondása változást hoz a szereplők életében. Nincs csilivili happy end. A szerző nem rágja a szánkba, hogy mi lesz eztán, de felébreszti a kíváncsiságunkat. Kérdéseket vet fel.” Neil Simon immár klasszikus Furcsa pár című vígjátékáról mondta ezt Béres Attila, aki Miskolcon rendezte meg a darabot, amelyet, mint a múlt szezon egyik legjobb vidéki produkcióját a Városmajori Színházi Szemlén is láthatja a közönség június 26-án.

A magányról, házasságról, barátságról szóló színműben két elvált férfi él egy háztartásban, akik abszolút ellentétei egymásnak. Oscar cinikus, szeret humorizálni és nagyon rendetlen, Felix pedig érzékeny, rendmániás, süt-főz, képtelen tétlenül ülni.Más-más módon próbálják kompenzálni a feleség hiányát. A rendező különös húzása, hogy a színészek habitusával épp ellentétesen osztotta ki a szerepeket. Oscart Görög László játssza, aki magánemberként, ha úgy adódik, egyedül is jól elvan, lefoglalják a hobbijai. Félixet Gáspár Tibor alakítja, aki nagyon szereti, ha körülrajongják és neki is van kiért rajongania. Mi lesz ebből? Remek előadás. A kihívás inspirálja a színészt. Hová lenne az izgalom, ha önmagát kellene adnia a színpadon is?

Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X