Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Esterházy Grigorij Szokolov elvezet a zenei megvilágosodásig

Grigorij Szokolov elvezet a zenei megvilágosodásig

Grigorij  Szokolov zongoraestjeinek szerves része az általában 45 perces, hat-hét darabból álló ráadás, ami szinte egy második koncerttel ajándékozza meg a művészt ünneplő közönséget.

- hirdetés -

Ha valakire ráillik a napjaink legnagyobb zongoraművésze elnevezés, az Grigorij Szokolov. Fellépéseit a szertartásos ünnepélyességet kerülő, de sok tekintetben mégis rituálisnak tekinthető művészi és színpadi gesztusai kísérik: a művész belép az elsötétített terembe, röviden meghajol, majd teljesen feloldódik zongorajátékában.

A Mesterszonáta című koncertet 2018. augusztus 10-én szombaton, 19:30-tól hallhatják az Esterházy-kastély Haydn-teremében.

- hirdetés -

Nemcsak a hivatalos program, hanem a már említett ráadás is pontos dramaturgiára épül.

A briliáns interpretációk és a tökéletes kifejezőerő a sötétségből és koncentrációból a zenei megvilágosodásig vezetik a hallgatóságot. Nemcsak maga a koncert ígérkezik fantasztikusnak; az is csodálatos, hogy az Esterházy-kastély Haydnról elnevezett termében Szokolov – a hely szelleme előtt tisztelegve –  a zeneszerző szonátáit adja elő, s ez a tökéletes és stílszerű választás igazán különleges zongorakoncertet ígér.

A koncert programja:

  • Haydn: No 32. op. 53 g-moll szonáta Hob. XVI:44
  • Haydn: No. 47 op. 14 b-moll szonáta Hob. XVI:32
  • Haydn: No 49 op. 30 cisz-moll szonáta Hob. XVI:36
  • Schubert: Négy impromtu D 935

Váltsa meg jegyét itt a hangversenyre!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.