Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hasznos tanácsok kulturális menedzsereknek

Hasznos tanácsok kulturális menedzsereknek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Matina Magkou az elmúlt 15 évben kulturális projekteken dolgozott Görögországban, Spanyolországban, Katarban, latin-amerikai és ázsiai országokban. Tapasztalatai szerint mindenhol ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a terület szakemberei.

A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy bizonytalan gazdasági környezetben kell működni, amelyben az állami támogatás kiszámíthatatlan, a magántámogatás pedig egyre csökken. A digitális korszak és a szellemi tulajdon védelme szintén kihívásokat támaszt az alkotókkal és a kulturális menedzserekkel szemben is.

Ebben az új rendszerben új kérdések merülnek fel, amelyekre nem adhatunk hagyományos, megszokott válaszokat üzleti modellek tekintetében sem.

- hirdetés -

Matina Magkou azt javasolja, olvassunk esettanulmányokat (Creative Business Models: Insights into the Business Models of Cultural Centers in Trans Europe Halles vagy Life off-stage. Survival guide for creative arts professionals), hogy inspirálódjunk és ötleteket merítsünk másoktól. Fenntartható művészeti és kulturális üzleti modellekkel foglalkozik a Creative Lenses, és erősen ajánlja a kreatív, kulturális és a hagyományos iparágak működésével kapcsolatban elolvasni a To sell or not to sell? című anyagot.

(Via Arts Professional)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X