Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hogyan ábrázolja egy zeneszerző a körülötte lévő élővilágot?

Hogyan ábrázolja egy zeneszerző a körülötte lévő élővilágot?

Egyre nagyobb fókuszt kap a komolyzene a Művészetek Völgyében – hangsúlyozta lapunknak adott interjújában Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató. Ennek bizonyítéka, hogy a Papageno Klasszik már második éve kínál rendhagyó klasszikus zenei programokat a fesztivál ideje alatt Vigántpetenden. Az esti koncertek mellett minden délután Szalai Éva és Tóth Endre várja majd az érdeklődőket egy zenés beszélgetésre.

- hirdetés -

Klasszikus zene és opera kicsit másképp mint a nagyvárosban. Minden nap egy-egy újabb zeneszerzőt ismerhetünk meg úgy, ahogy könyvekből és lemezekből sosem. Nevetős-tanulságos sztorikkal és sok-sok olyan zenével, amit leginkább egy forró nyári napon, az ebéd utáni fröccs mellett érdemes hallgatni.

Fedezd fel a Művészetek Völgye programjait ide kattintva!

- hirdetés -

A hangulatról és az élő zenei példákról Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész gondoskodnak majd. Az idei témák pedig egészen különleges módon kapcsolódnak Papagenóhoz, az operatörténet legszeretnivalóbb figurájához, Mozart Varázsfuvolájának madarászához. A zenés beszélgetések alkalmával a zenetörténet leghíresebb madarai, halai, cicái, kutyái elevenednek meg, hogy megismerjük, hogyan is fogja fel és ábrázolja egy zeneszerző a körülötte lévő élővilágot a pókoktól az elefántokig, a házi kedvencektől a mesebeli lényekig.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X