Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Hogyan játszik rókalelkű zsugorit Jordán Tamás?

Hogyan játszik rókalelkű zsugorit Jordán Tamás?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson 1606-ban írta meg Volpone vagy a pénz komédiája címmel az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb vígjátékát. A tartalmas szórakozásra vágyó nézők a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában, Alföldi Róbert rendezésében, Jordán Tamás főszereplésével láthatják a Budapesti Nyári Fesztiválon a színművet.

- hirdetés -

A címszereplő, Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje „barátait”, akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. Volpone szolgája, Mosca, mindenben segíti-szolgálja szélhámos gazdáját: a féltékeny férjet rászedi, hogy saját maga tessékelje féltve őrzött feleségét a haldokló ágyába, meggyőzi az apát, hogy az örökségét ne édesfiára, hanem Volponéra ruházza át.

A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone – a nagy róka, Moska – a légy, Corbaccio – a varjú, Corvino – a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik.

Az előadás július 3-án az előzetesen meghirdetett 21 óra helyett technikai okok miatt 19.30-kor kezdődik a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X