Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Bartók Plusz Indul a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál

Indul a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az operaelőadások mellett hangverseny, kiállítás és filmvetítés is várja az érdeklődőket a június 8-án kezdődő és június 17-ig tartó miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon, amelynek elsődleges célja Bartók Béla örökségének ápolása.

- hirdetés -

A tizennyolc évvel ezelőtt alapított fesztiválon két alkalommal szólal meg Bartók Bélától A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára Michał Znaniecki rendezésében, Cser Ádám vezényletével.

Maria Callas és Semmelweis Ignác áll az idei Bartók Plusz Operafesztivál fókuszában

Raymond J. Lustig és Matthew Doherty Semmelweis című operájának magyarországi bemutatója a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciójaként kerül színre, a darabot Boross Martin rendezi, a karmester Dinyés Dániel. A darab emléket állít a 200 éve született Semmelweis Ignácnak, az “anyák megmentőjének”.

„Erőteljes, mély és általánosan emberi” – operaszínpadon kel újra életre Semmelweis

Az Óbudai Danubia Zenekar és a Honvéd Férfikar közreműködésével hangzik el az István, a király című rockopera hangversenyváltozata Kesselyák Gergely vezényletével. A tíznapos rendezvényen tárlatok, utcai és szabadtéri programok is várják a látogatókat.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X