Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Komlóssy-díjjal tüntették ki Váradi Juditot

Komlóssy-díjjal tüntették ki Váradi Juditot

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rangos szakmai elismerést kapott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, Váradi Judit. A Komlóssy-díjat a Kodály Filharmónia évadzáró ünnepségén Papp László polgármester és Somogyi-Tóth Dániel, az együttes igazgatója adta át.

Debrecen önkormányzata 2011-ben alapított díjat az egykori huszárezredes, mecénás, a Debreceni Zenede első igazgatója, Komlóssy Lajos emlékére. Az elismeréssel idén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar docensét jutalmazták a város kulturális életének gazdagítása, a Kodály Filharmónia és a Debreceni Egyetem kapcsolatának erősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért.

- hirdetés -

Váradi Judit 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány művészeti menedzsere, számos városi zenei program megálmodója. Ő alapította a Nagyerdei Ősz Művészeti Napokat (2001-2009), a nagy sikerű és népszerű Konzervatóriumi Esték hangversenysorozatot, a gyerekeknek szóló Hang-Játék-Zene ismeretterjesztő élménykoncerteket, az egyetemistákat célzó „Lélekmelengető” alkalmakat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában, valamint a Vasárnapi muzsika sorozatot a Kölcsey Központban. Az Universitas hangversenysorozat művészeti menedzsere. 2007 óta az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar szervezője és művésztanára, 2013-tól a nyári program művészeti igazgatója.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X