Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Mutatjuk a Kórusok Éjszakája idei záródalát!

Mutatjuk a Kórusok Éjszakája idei záródalát!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

1 este, 2 éneklő utca, 10 helyszín, 54 kórus, 75 koncert és flashmob, 1000 énekes – ez a június 9-i Kórusok Éjszakája a számok nyelvére fordítva.

A fesztivál rövid, 20 perces minikoncertekkel várja az érdeklődőket. Így teszi lehetővé számukra, hogy minél több műfajba és stílusba belekóstolhassanak egyetlen este alatt. Összesen 54 hazai és külföldi kórus előadásával találkozhatnak a látogatók június 9-én. A józsefvárosi Palotanegyed külső és belső terei kiválóan alkalmasak arra, hogy énekhanggal teljenek meg ezen a kora nyári estén, hiszen nem csupán remek hangzást adnak a színpadi kórusoknak, hanem a meglepetésszerűen felbukkanó flashmobok számára is különleges helyszínt biztosítanak. A nyolcadik kerület utcáin sétálva vagy éppen egy–egy teraszon megpihenve bárki szem- és fültanúja lehet egy egészen elképesztő kóruscunaminak.

Új helyszínnel bővül a Kórusok Éjszakája

- hirdetés -

A Kórusok Éjszakája szabadtéri rendvényként jellegéből adódóan is egészen rendkívüli hangulatot áraszt.  A buja kertek, a lakóházak udvarai vagy éppen a zárt, múzeumi belső terek egytől egyig csodás hangzással rendelkeznek, ahol páratlan akusztikával szólalnak meg a fellépő kórusok. A 6. Kórusok Éjszakáján felhangzanak klasszikus darabok épp úgy, ahogyan a modern jazz és a populárisabb darabok is képviseltetik magukat.

Június 9-én délután négy órától egészen este tizenegyig bárki bátran megmártózhat a Palotanegyed utcáin és terein hömpölygő hanghullámokban. Gyerekkarok, népzenei előadók, klasszikusok, régizene-feldolgozások, kortárs, modern és  popzenei csapatok töltik meg énekhanggal a városrészt. Az este zárásaként 23 órakor a fellépő kórusok közel 1000 énekese a közönséggel együtt fakad dalra a Pollack Mihály téren, hogy együtt adjanak Hangot a térnek.

A részletes program itt található

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X