Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Pozsony és Rijeka is csatlakozik a Klassz a pARTon! fesztiválhoz

Pozsony és Rijeka is csatlakozik a Klassz a pARTon! fesztiválhoz

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idei évben Érdi Tamást a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 egyik nagykövetének választották, így első alkalommal válik nemzetközivé a július 8-án induló fesztivál a Balaton és más magyarországi helyszínek mellett a szlovák főváros és Rijeka bekapcsolásával.

- hirdetés -

A fesztivál elsődleges célja már negyedik éve a klasszikus zenei örökség népszerűsítése, több generáció megszólítása, a  fiatal tehetségek bemutatása. Koncertekkel nem csak színesebb és változatosabb lesz vízpartjaink kulturális kínálata, hanem olyan településekre is eljutnak leghíresebb muzsikusaink, ahol egyáltalán nincs, vagy csak jóval kevesebb lehetőség adódik hasonló programokon való részvételre.

A Balaton Régióban jelenleg a Klassz a pARTon! az egyetlen  zenei fesztivál, ahol nincs belépőjegy.

A külföldi vendégek között fellép a pozsonyi Bruno Walter Szimfonikus Zenekar, Jack Martin Händler vezetésével, de itt lesz a Lutosławski  Quartet, a Quatuor Hermès, Josef Špaček hegedűművész, Christian-Friedrich Dallmann és Zempléni Szabolcs kürtművészek, Anneke Boecke furulyaművész és a BalatonSax mesterkurzus professzorai.

fotó: Podhorányi Zsolt

Koncertet adnak, legjelentősebb magyar zenekarok, az NFZ Grazioso Kamarazenekara Hamar Zsolt karmesterrel, a Hámori Máté vezette ÓDZ, az Anima Musicae Kamarazenekar, a BFZ muzsikusaiból álló Eckhardt Quartet, a Corridor Quartet Lakatos György vezetésével, a Budapest Saxophone Quartet Kertesi Ingriddel, a szabadkai Görög Sisters zongoraduó és Szent Efrém Férfikar Sebestyén Mártával.

A részletes programokért keresd a Papageno különszámát!

Évek óta szerepel a Cimbora Alapítvány különféle rendezvényein a budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara, Bolla Milán vezetésével, és a veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar  Demel Eszter irányításával, koncertjükön Hartmann Domonkos is fellép. A fiatal tehetségek között hallhatjuk továbbá Devich Gergelyt, Radnóti Rózát, Kocsis Krisztiánt és Ránki Fülöpöt. Több mesterkurzus résztvevői is bemutatkoznak, a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart Vásáry Tamás irányítja, és hallhatjuk a JM Hungary Egyesület kürtkurzusának növendékeit is.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X