Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Reinkarnálódott Paganini?

Reinkarnálódott Paganini?

Showman és hegedűvirtuóz Ara Malikian. Miközben a szakállas, hosszan göndörödő hajú, tetovált férfi kristálytisztán interpretálja a legbonyolultabb szerzeményeket, táncol, a levegőbe ugrik, folyamatosan heves mozdulatokkal követi a muzsika ritmusát. Június 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége is láthatja ezt a hihetetlen bravúrt.

- hirdetés -

Paganini lehet Malikian példaképe, akiről így beszél: „Ő volt az első rocksztár. Megváltoztatta a zenetörténetet. Őt nemcsak hallgatni, de látni is akarták az emberek, mert showműsort adott a színpadon.”

- hirdetés -

A bejrúti születésű, Spanyolországban élő mai virtuóz ugyanígy elbűvöli hallgatóságát. Hegedűs édesapja volt az első tanára a fiúnak, akit hamarosan csodagyerekként ünnepeltek: tizenkét éves korában már önálló koncertet adott. Két évvel később meghívták Berlinbe is. A hannoveri előadó-művészeti főiskola legfiatalabb növendéke lett. Tehetségének köszönhette, hogy elkerült Libanonból, a polgárháborús környezetben töltött gyerekkora pedig toleranciát váltott ki belőle. Fogékonyságot különböző korok, nemzetek, kultúrák megismerésére és népszerűsítésére.

Koncertjein a klasszikusok, például Johann Sebastian Bach és Paganini jól megférnek a Led Zeppelinnel, a cigányzenével, a klezmerrel, a tangóval és a flamencóval.

Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.