Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap René Jacobsszal érkezik az Esterházy-kastélyba Mozart Figarója

René Jacobsszal érkezik az Esterházy-kastélyba Mozart Figarója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy igazán vidám és bolondos nap lesz ez az Esterházy-kastélyban: a Figaro házassága, Mozart remek, egyszerre gyengéd és sziporkázó komédiája kerül színre július 13-án és 14-én este a Haydn-teremben.

Szerelmi félreértések, zűrzavar, fiatalok és idősek, nemesek és az egyszerű nép fiai között – a francia forradalom előestéjén született opera a legmagasabb művészi szinten, meghatóan és magával ragadóan szórakoztat. Mindezekért René Jacobs kezeskedik: a kiváló flamand dirigens Mozart operáinak történelmileg precíz, ugyanakkor fantáziadús színpadi és stúdióbeli interpretretációival régóta mértékadónak számít.

- hirdetés -

A karmester élettől duzzadó hangokat varázsol ki a partitúrából – ebben a kitűnő Freiburgi Barokk Zenekar, a Bécsi Filharmónia Kórus és olyan válogatott énekesek lesznek segítségére, mint Sunhae Im a szálakat a háttérben mozgató Susanne, Sophie Karthäuser a szenvedő grófnő és a fiatal kanadai basszbariton Robert Gleadow a lázadó és férfias Figaro szerepében.

Az érdeklődő vendégek 17:30-tól Almaviva grófhoz látogathanak el, és az Esterházy-kastély dísztermeiben vacsorával hangolódhatnak rá a 19:00-kor kezdődő koncertre.

Váltsa meg jegyét ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X