Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Rohmann Ditta is fellép a Művészetek Völgyében

Rohmann Ditta is fellép a Művészetek Völgyében

A Rohmann Dittával kiegészült Kruppa Vonósnégyes ad koncertet július 20-án, Vigántpetenden a Papageno Klasszik szervezésében. Szalai Éva és Tóth Endre vezette zenei beavató beszélgetést követeően igazi csemegének ígérkezik majd a Schubert-kompozíció előadása.

- hirdetés -

Kruppa Bálint hatévesen kezdett hegedülni, és tizenegy évesen már a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályában tanult Perényi Eszter növendékeként. A tudományos szemlélet meghatározó szerepet tölt be a hegedűművész életében, így 2016-tól a Zeneakadémia Doktori Iskolájában folytat tanulmányokat.

- hirdetés -

Jelenleg elsősorban a kamarazenére koncentrál, saját kvartettjével, a Kruppa Vonósnégyessel rendszeresen mutatnak be új műveket. 2013-ban részt vett a Lockenhaus Kammerfesten, és olyan kortárszenére koncentráló fesztiválok állandó közreműködője, mint a Concerto Budapest által megrendezett Hallgatás Napja vagy a pannonhalmi Arcus Temporum Fesztivál.

A további programokért keresd a Papageno különszámát!

2015-ben elnyerte a Fischer Annie Ösztöndíjat, a Gundel Művészeti Díjat, valamint a Junior Prima-díjat is. Mérföldkövet jelentett számára Bartók Hegedűversenyének előadása, és legfontosabb tervei közt szerepel Stravinsky Hegedűversenyének megszólaltatása.

A kvartett tagjai a Művészetek Völgye július 20-i koncertjén Rohmann Ditta csellóművésszel egészülnek ki, hogy Schubert csodálatos C-dúr vonósötösével varázsolják el a Papageno Klasszik közönségét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!