Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Török operacsillag a Margitszigeten

Török operacsillag a Margitszigeten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kislányként is könnyedén énekelt operaáriákat a máris nemzetközi hírnevet szerzett fiatal szoprán, Sera Gösch, aki Magyarországon június 22-én debütál Richard Strauss Salome című operájának címszerepében.

- hirdetés -

Isztambulban született és nőtt föl Sera Gösch, a nemzetközileg elismert fiatal szoprán. Míg szülei dolgoztak, nagynénje és nagybátyja vigyázott rá. Náluk folyton opera szólt a rádióból. Törökországban sokan szeretik az operát. Sera már kislányként könnyedén visszaénekelte a hallott dallamokat. Kamaszként mégis a prózai színészpálya vonzotta. Tanárai nem fékezték szereplési vágyát, viszont bizonygatták, hogy a világot jelentő deszkákat Serának az operaszínpadon érdemes keresnie. Az akkor tizenhét éves lány számára ez nem tűnt túl menőnek, de néhány éneklecke után otthon érezte magát a műfajban.

A konzervatóriumot Bécsben végezte el, és ma is ott él, ahogy mondja „a klasszikus zene világszerte elismert fővárosában”. A máris ünnepelt fiatal sztár repertoárján Donizetti, Gunod, Mozart, Puccini, Rossini, Strauss, Verdi, leghíresebb szoprán szerepei sorakoznak.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 22-én és 24-én a legkiválóbb énekesi és színészi adottságokat követelő, kiismerhetetlen pszichéjű Salomét fogja alakítani. Így beszélt Richard Strauss operájának címszerepéről, amellyel a magyar közönség előtt bemutatkozik: „Salome pontosan tudja, hogyan manipulálhatja a többieket, és megszokta, hogy mindig megkapja, amit akar. De Jochanaan nem viszonozza a közeledését.”

Sera Gösch elmondta, milyen elképesztő belső utazást jelentett számára, amikor Salome lelkivilágát és lelkiállapotát igyekezett megfejteni. Eddigi művészi pályája legnagyobb feladatának érzi ezt a szerepet, amely „fizikailag és érzelmileg is nagyon nehéz. Rengeteg energiát követel, de rendkívüli.”

Az operacsillag nagymamája különös módon a mai Törökország északi részének épp arról a vidékről származik, ahol az a kastély állt, amelyben későbbi férjével a történelmi Salome élt.

Részletek az előadásról és jegyvásárlás itt

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X