Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Új műveket is bemutatnak a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen

Új műveket is bemutatnak a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt és Folklórfesztivált az idén már 28. alkalommal, július 5-8. között rendezik meg a debreceni Kölcsey központban.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere kiemelte: az 57 esztendeje, minden második évben megrendezett eseményt ma már a világ tíz legjobb kórusversenye között tartják számon. Felidézte, hogy Gulyás György néhai karnagy, zenepedagógus azzal a céllal alapította a debreceni Bartók kórusversenyt, hogy az az 1945 utáni kortárs kórusirodalom zászlóshajója legyen, és ez a cél mára megvalósult.

A Miraculum Gyermekkórus újra elvarázsolja Angliát

- hirdetés -

Az idei találkozóra 12 ország 21 kórusa csaknem ezer énekessel érkezik Debrecenbe, és a kórusok a versenyprogram mellett városszerte – tereken, parkokban, villamoson – is énekelnek – tette hozzá. Komolay Szabolcs kitért arra is, hogy eddig 90 ősbemutatót tartottak a fesztiválokon, és az is idei versenyen is elhangzanak majd a város felkérésére készült új kórusművek.

Így zajlott a 6. Kórusok Éjszakája

Balogh József versenyigazgató elmondta, hogy a kötelező programban a magyarországi és a külföldi kórusok is bemutatnak egy-egy kortárs magyar művet, mellette pedig saját kultúrájuk legjelentősebb kórusműveiből adnak ízelítőt. A különféle kategóriákban két zsűri értékel, a kategóriagyőzteseknek a verseny nagydíjáért folyó küzdelmében pedig az egyesített zsűri hozza meg a végső döntést.

Magyar kórussiker Perugiában

A Bartók kórusverseny idei nagydíjasa 2019-ben meghívást kap az olaszországi Arezzóba, a Kórusmuzsika Európa Nagydíja versenyre – jelezte a versenyigazgató.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X