Papageno Radio
Címlap A 28. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny magyar díjazottjai

A 28. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny magyar díjazottjai

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A magyar kórusok szép sikereket értek el a 28. Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen, amelyet a Kölcsey Központ Nagytermében tartottak.

Július 6-án, a nagydíjas versenyt megelőző napon a versenykategóriák döntőjében a következő magyar eredmények születtek:

A gyermekkórusok kategóriájában III. helyezést ért el a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola kórusa, a Lautitia Gyermekkar. Karnagyuk, Nemes József a Kontrapunkt Zeneműkiadó Kft. által egy kiváló fiatal karvezető számára felajánlott nagyértékű kottacsomagot vehette át.

Tarolt a Lautitia Kóruscsalád az olaszországi versenyen

Az ifjúsági kórusok csoportjában III. helyen végzett Gyombolai Bálint kórusa, a Vörösmarty Leánykar, mely a Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium diákjainak leánykara.

Vörösmarty Leánykar

Egyneműkarok kategóriában a dobogó II. fokára állhatott a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Nőikara. Karnagyuk Sándor Zoltán.

Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Nőikara

A nemzetközi zsűri és a művészeti tanács döntése alapján a verseny In Memoriam Szesztay Zsolt karnagyi különdíját Ráczné Nyiri Dorottya és Porcsalmy Balázs, az Amici Cantates karnagyai vehették át.

Amici Cantates

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott egymillió forint összegű nagydíjjal a Houstoni Egyetem Koncertkórusa térhet haza, melyről korábbi cikkünkben adtunk hírt.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X