Papageno Radio
Blogok JM blog Debussyre koncentrál a hamarosan induló Crescendo Nyári Akadémia

Debussyre koncentrál a hamarosan induló Crescendo Nyári Akadémia

Alig egy hét van hátra a 15. születésnapját ünneplő Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál kezdetéig. Augusztus 1-13. között kerül sor a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, melyre ezúttal 33 országból érkeznek a résztvevők: fiatal tehetséges zenészhallgatók és zenészprofesszorok.

Az idei Nyári Akadémia fő tematikája Claude Debussy és a francia zene. A zeneszerzőről halálának 100. évfordulója alkalmából koncertek és zenetörténeti előadások keretében emlékeznek meg a Crescendo diákjai és tanárai.

A művésztanárok jelentős része visszatérő meghívott vendég, ám az akadémia új kurzusvezetőkkel is várja a hallgatókat, így Dominik Brühwiler zongorakísérővel, Imamura Yasunori lant- és Uwe Schenker-Primus bariton énekművésszel.

Már érkeznek a zeneszerzők pályaművei a Bartók Világverseny és Fesztiválra

A tokaji komolyzenei mesterkurzus hagyományához híven ezúttal is valódi fesztiválban csúcsosodik ki, melynek során többek között Fülei Balázs zongorakurzusának zárókoncertje, barokk és jazzkoncert, kortárs zene, operajelenetek és utcazene tarkítja a fesztivált. A hangversenysorozatot a legkiemelkedőbb diákok szóló- és kamarazenekari produkciói, majd a Crescendo Szimfonikus Zenekarának Beethoven III. (Eroica) szimfóniájának előadása zárja.

A programokra a belépés ingyenes.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!