Papageno Radio
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Egy új Csipkerózsika-történet

Egy új Csipkerózsika-történet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Aurora címmel új Csipkerózsika-balettet mutat be a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Coincidance Táncszínház július 28-án. Csajkovszkij zenéje változatlan, de az értelmezés sok új kihangsúlyozandó elemet talált a klasszikus mesében.

A kortárs tánc elemeivel a fiatal lány nővé érésének küzdelmeit, a vért mint szimbólumot hangsúlyozza. Jelkép az áthatolhatatlan rózsabokor is, képletesen jelzi, hogy mi, emberek sokszor rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk egymáshoz közel férkőzni. A százéves álom pedig azt érzékelteti, hogy mennyire lassan múlik az idő, amikor reménykedve várunk valami jó fordulatra az életünkben.

Csajkovszkij a népszerűségi lista élén

A 2008-ban alapított Coincidance Táncszínház az európai kortárs tánc és az ír sztepptánc alapjait ötvözve alakította ki az együttes által képviselt stílust. E formanyelv dramatizált változatát már a Szentivánéji álom és a mostanihoz hasonlóan szintén mese alapú Széttáncolt cipellők című produkcióban is megvalósította. A másik Grimm-mese ihlette előadást húsz fellépéses mexikói turnéra hívták meg. Az új premiert késő őszig csak most szombaton látatja a közönség, de így is bizonnyal hamar vonzáskörébe csatolja a gyerekeket, a felnőtteket, a zene- és mesekedvelőket, a táncért rajongókat.

Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

X
X