Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Hatalmas érdeklődés övezi a debreceni Modem Impressziók című kiállítását

Hatalmas érdeklődés övezi a debreceni Modem Impressziók című kiállítását

Eddig már több mint húszezren látták az Impressziók című kiállítást a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.

- hirdetés -

Koroknai Edit, a Modem igazgatója elmondta, hogy a szűk másfél hónapja nyílt kiállítás iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés, a tárlatra sokan érkeznek külföldről is. Többhetes szakmai munkát követően a héten került nyomdába a kiállítás katalógusa is, egy színes, 108 oldalas album.

Monet, Van Gogh, Picasso és Warhol művei Debrecenben

- hirdetés -

A Johannesburgi Művészeti Galériából érkezett 56 alkotást bemutató tárlaton neves művészek remekműveit, köztük Monet, Van Gogh, Cézanne, Matisse, Modigliani, Picasso, Andy Warhol és Lichtenstein olajképeit, rajzait láthatja a közönség. A tárlat hat szekcióban mutatja be a 19. század közepétől a 20. század második feléig tartó időszak művészeti törekvéseit.

A Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből 11 ládában érkeztek a műalkotások, amelyeket 48 órás akklimatizáció után lehetett kibontani. Ezt követte az állapotfelmérés, majd az installálás a dél-afrikai galéria gyűjteménykezelőjének és művészettörténészének felügyelete mellett, olasz és magyar szakemberek részvételével.

A június 19-én megnyílt kiállítás szeptember 23-ig látogatható a Modemben.

(Via MTI)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.