Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és építészeket? - Videó

Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és építészeket? – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szabadság híd – Új horizontok a városban kiállítás építészeti installációja eddig még nem tapasztalt módon láttatja a 16. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálé Magyar Pavilonját. A kiállítás a Biennále központi témája, a „szabad tér”- tematika jegyében alapvető városfejlesztési kérdéseket helyez új perspektívába. A Biennáléra a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója, Gulyás Gábor is ellátogatott: Kerengő című videóblogjában végigvezet minket a kiállításokon és megosztja velünk tapasztalatait.

- hirdetés -

Gulyás Gábor vlogján képzőművészetről, színházról, irodalomról és filmekről is tájékozódhatunk a közvetlen hangulatú, de informatív videó bejegyzések révén. Az Építészeti Biennálé kapcsán most Velencébe utazhatunk Gulyás Gáborral, akitől megtudhatjuk, melyek a legszebb és legérdekesebb pavilonok.

A kiállítás a Szabadság híd ideológiamentes foglalásából kiindulva meghatározó urbanisztikai kérdéseket vet föl. Mit jelent a szabad köztér? Hogyan válhat egy híd a szabadság médiumává? Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és építészeket? Miként tehetjük élhetőbbé és szerethetőbbé a városunkat és ez milyen hatással van az identitásunkra?

„A Szabadság hídon történt események arra mutatnak rá, hogy egy történelmi tér hogyan maradhat korszerű, hogyan lehet megváltozott használat esetén is aktuális, hogyan láthatjuk meg mindig új és új arcát.”

(Pongor Soma építész/Studio Nomad)

(Építészfórum.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X