Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Hollywoodi gengsztermusical a Városmajorban: Bonnie és Clyde

Hollywoodi gengsztermusical a Városmajorban: Bonnie és Clyde

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A gengszterlegendából készült 2011-es Broadway-musical magyarországi bemutatója július 13-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon, majd másnap ismét műsorra tűzik a darabot.

Rózsa Sándor, Vidróczki Márton vagy a magyar betyárok újkori utóda, Viszkis is úgy lett legenda, hogy bűncselekményeket követtek el. Mentségül hozták fel maguk mellett, és ezt a közvélemény is elfogadta: nem az átlagembert károsították meg, hanem a tisztességtelenül meggazdagodóktól vették el, ami amúgy a szegények jussa volna. Ugyanígy nyerte el a kisemberek szimpátiáját a nagy világválság éveit követően Bonnie Parker és Clyde Barrow.

- hirdetés -

Nyugat-Texasban a kislány Bonnie arról álmodozik, hogy filmsztár lesz, míg a fiatal Clyde ábrándja, hogy úgy éljen, mint Al Capone vagy a magát lótolvajlásból eltartó Billy, a Kölyök. Amikor felnőve egymásra találnak, Bonnie pincérnő, Clyde pedig kivételesen szabadlábon van. De hamarosan visszakerül a börtönbe, és a Bonnie melltartójába rejtett fegyver segít neki a szökésben. Nincs vesztenivalója: tizenhat évet kapott. Összeszövetkezve egyre többet rabolnak, most már bankokat, postákat is, és az egyik akció során Clyde lelő egy rendőrt. Bonnie azzal bőszíti fel üldözőiket, hogy egy lapnak beküldi a versét: jelentessék meg. Clyde-ot gyötri a lelkiismeret: testvére miatta halt meg. Talán már mindketten kiszállnának, de túl késő. A hosszú hajsza során mértéket vesztett rendőrök nem előállítják őket, hanem végeznek velük. Bonnie és Clyde földi útja Louisianában, egy szürke Ford Deluxe Sedan első ülésén 1934. május 23-án ér véget.

Az előadás címszerepeiben Ódor Kristófot és Litauszky Lillát láthatják, a produkció rendezője Harangi Mária. A Bonnie és Clyde a Szabad Tér Színház bemutatója a Színház-és Filmművészeti Egyetem és a debreceni Csokonai Színház együttműködésével.

Részletes információ és jegyvásárlás ide kattintva

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X