Papageno Radio
Címlap Jazzfőváros 2018 - különszám

Jazzfőváros 2018 – különszám

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Megjelent a Papageno magazin legújabb különszáma a kecskeméti Jazzfőváros programjaival. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban igazi családi fesztivállal várja a műfaj szerelmeseit a III. Jazzfőváros. A program számos különlegességet kínál a közönségnek: a klasszikus jazz legjobb európai előadói lépnek színpadra, akár a lábunkat a vízbe lógatva is hallgathatjuk a zenét, sőt swingtáncolni is megtanulhatunk a Domb Beach-en.

Nem csak sátorban és nagyszínpadon, de a strandon is szól majd a jazz augusztusban Kecskeméten. Ismét jazzünnep vár kicsikre és nagyokra a hírös városban. A fergeteges hangulatról 35 órán keresztül gondoskodik 11 ország 90 jazzmuzsikusa. Köztük olyan kiválóságok, mint a világ egyik legavatottabb ragtime-zongoristája, a norvég Morten Gunnar Larsen (aki a Norwegian Jazz Kings zenekarral érkezik), a többször a legjobb francia jazz-zenésznek megválasztott dobos, Guillaume Nouaux, az archaikus jazzstílus legjobb angol, francia, német és osztrák zenészeiből összeválogatott Echoes of New Orleans nevű szuperformáció, a boogie-s, jive-os swingalapokon nyugvó holland csapat, a How About Rita?, vagy a húszas-harmincas évek tánczenéjének legavatottabb tolmácsolója, a világszerte elismert Bratislava Hot Serenaders. Színpadra lép a magyar élvonal jónéhány zenekara is, az eMeRTon-díjas házigazda Bohém Ragtime Jazz Band, a Vintage Dolls, a PapaJazz, a Mojo Workings és még sokan mások.

A klasszikus jazz minden műfaja hallható lesz a fesztiválon a ragtime-tól a blues-on, New Orleans jazzen, dixielanden, hot jazzen és boogie-woogie-n át a swingig.

A Jazzfőváros ideje alatt a zene mellett számos egyéb program is várja a fesztiválozókat. Benevezhetünk futóversenyre, hallgathatunk jazztörténeti előadásokat, megnézhetjük a veteránautó találkozót, s táncra is perdülhetünk a legnevesebb magyar tanárok swingtánc kurzusain. A szervezők különleges gasztronómiai kínálatról is gondoskodnak, de lehet strandolni is a kecskeméti Jazz-Woodstockon.

A fesztivál két fő napját, 2018. augusztus 3-át és 4-ét két ingyenes esemény keretezi: a nulladik napi, augusztus 2-i esti élőzenés swingtánc-party, valamint egy vasárnap délelőtti jazz brunch augusztus 5-én.

Bérleteket és belépőjegyeket a Bohém Webáruházban lehet váltani.

Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán és a fesztivál honlapján található.

A belépés a fesztiválra 14 éven aluliaknak felnőtt kísérettel ingyenes!

Promóció

X
X