Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Budavári Könyvünnep Kányádi Sándor előtt tiszteleg a 16. Budavári Könyvünnep

Kányádi Sándor előtt tiszteleg a 16. Budavári Könyvünnep

A júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg a 16. Budavári Könyvünnep, amelyet augusztus 31. és szeptember 2. között rendeznek meg a budai várban.

- hirdetés -

A Szentháromság téren rendezendő fesztiválon idén 22 könyvkiadó és 6 kulturális intézmény – a Budapest Történeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hagyományok Háza, a Magyar Nemzeti Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete – mutatkozik be.

Aki könyvet vásárol a rendezvényen, karszalagot kap, amellyel kedvezményesen látogathatja a résztvevő intézmények programjait, kiállításait.

- hirdetés -

A könyvbemutatók, dedikálások és író-olvasó találkozók mellett kulturális, zenei és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A könyvünnep megemlékezik Buda 1686-os visszafoglalásáról, valamint kapcsolódik a Mátyás király-emlékévhez is. Az idei fesztivál díszvendége Székelyudvarhely, ezért a könyvünnep minden napján udvarhelyszéki táncokat láthatunk és erdélyi írók is bemutatkoznak.

Kányádi Sándor sok évtizedes áldozatos és állhatatos tevékenységével rengeteget tett a magyar irodalomért és kultúráért. A nemzet művésze és Budavár díszpolgára tiszteletére a Virág Benedek Házban emlékkiállítást, a Jókai Anna Szalonban emlékestet rendeznek.

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor

A fesztivál második napján, szeptember 1-jén adják át a Budavári Tóth Árpád Műfordítói Díjat, amelyet idén Tatjána Voronkina orosz műfordító nyert el, akit többek között még Kányádi Sándor ajánlott az elismerésre.

A részletes programkínálat a rendezvény honlapján olvasható.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.