Papageno Radio
Címlap Klassz fiatalok koncertjei a Balaton-parton

Klassz fiatalok koncertjei a Balaton-parton

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Klassz a pARTon kiemelten kezeli a fiatal művészek bemutatását. Különleges élmény egy, még a pálya kezdetén álló énekes vagy hangszeres zenés megismerése, ott lenni az első koncerteken, később pedig látni a tapasztalat gyarapodását, a művészi kiteljesedés folyamatát. 

A részletes programokért keresd a Papageno különszámát!

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar visszatérő vendég a fesztiválon. A világ minden tájáról a debreceni nyári akadémiára jelentkező ifjú tehetségek mesterkurzusaik mellett részt vehetnek a zenekar munkájában, amelynek eredményeként Vásáry Tamás vezetésével kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködtetik hallgatóságukat, itthon és külföldön egyaránt. Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben hallhatja őket a közönség (július 26.).

Ugyanezen a különleges helyszínen lép fel egy másik fiatal zenészekből álló együttes (július 29.). A veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter irányításával az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Országos és nemzetközi díjak jelzik kimagasló teljesítményüket.

Itt hallhatják az érdeklődők a Concerto Budapestet (július 27.), Magyarország egyik vezető nagyzenekarát, amely egyszerre rendelkezik történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. A zenekar dinamikus, szenvedélyes játékával elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, XXI. századi kortárs darabokig terjed.

Az első dunántúli kőszínháztól az Anna-bálig

Az alig több mint tíz éve működő vonósnégyes, a Lutoslawski Quartet 2007 óta bejárta már a világot São Paulótól Hongkongig. Fiatalok, energikusak és nyitottak, mindez pedig a muzsikájukban is hallatszik. Nevüket a 20. század legnagyobb lengyel zeneszerzőjéről, Witold Lutoslawskiról kapták, így céljuk, hogy a kamarairodalom klasszikusai mellett a modern  zenével  is megismertessék közönségüket. Rendszeresen dolgoznak együtt kortárs zeneszerzőkkel. Balatonfüreden (július 28.) és Keszthelyen (július 29.) Érdi Tamással lépnek színpadra a Vaszary-villában Schumann Esz-dúr zongoraötösével, amelyet a romantikus komponista feleségének, Clarának ajánlott.

A villába várják Győri Noémi fuvolaművészt és Madaras Gergely karmestert is. A házaspár visszatérő vendége, akik Kulisszatitkokat osztanak meg a közönséggel (július 30.).

Csőke Flóra, Hotzi Panni, Kovács Gergely, Megyimórecz Ildikó és Nemes Réka a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott tehetségek. Több koncertet is adtak-adnak a Balaton körül, ezúttal Paloznakon (július 27.) mutatkoznak be.

Balaton minden időben

Hatalmas siker volt az előző nyáron A varázsfuvola. Mozart operája első zenés színházi élményként is tökéletes, Gyulyás Dénes rendezése az ifjú operaénekesekkel tökéletes családi program, ráadásul nem szokásos helyszíneken, strandokon adják elő a művészek. A felnőtteket esti fényben a keszthelyi kastély parkjában és a balatonfüredi Kisfaludy Színpadnál várják. Utóbbi helyszínen operagála is lesz (július 30.), amelynek fellépői Bátki Fazekas Zoltán, Fodor Beatrix, Keszei Bori, Harazdy Miklós, Gazda Bence, Turpinszky Gippert Béla.

Promóció

X
X