Papageno Radio
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Lepipálják a Margitszigeten Leonardo DiCapriót?

Lepipálják a Margitszigeten Leonardo DiCapriót?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fogadásokat lehet kötni, hogy táncban és fizikai jelenlétben túltesz a július 6-i és 7-i The Great Gatsby show a vásznon megjelenő 2013-as mozifilmen. Pedig abban Leonardo DiCaprio addigi leginkább sokszínű alakítását nyújtotta. 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható program azonban balettshow, amely az amerikai F. Scott Fitzgerald 1925-ben megjelent regénye alapján készült Konstantin Meladze zenéjére, Dwight Rhoden koreográfiájával. A világ körüli turnéja során most Budapesten vendégszereplő produkcióban neves nemzetközi balett-társulatok táncosai jelenítik meg a dzsessz és a szving őrületes forgatagában szövődő amerikai álmok szertefoszlását.

Színpadra lép a szentpétervári Mariinszkij társulat nyolc szólistája, köztük a Matvienko balett-táncos házaspár: Anasztaszia és Gyenyisz. A pár férfi tagja művészeti vezetője is a produkciónak, és modernségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy együtt dolgozott például Edward Cluggal. De az 1920-as évek Amerikáját megidézők között ott lesznek a színpadon a Complexions Kortárs Balett, valamint a Kijevi és az Odesszai Nemzeti Balett tagjai is.

Részletes információ és jegyvásárlás ide kattintva

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X