Papageno Radio
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Szigeti séták Arany és Krúdy Gyula nyomában

Szigeti séták Arany és Krúdy Gyula nyomában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Nyári Fesztivál és Petőfi Irodalmi Múzeum közösen irodalmi sétákat rendez az ősfák között, amelyek még látták Arany Jánost és a sziget másik szerelmesét, Krúdy Gyulát.

 

Hallgasson Aranyt, és készüljön fel a sétákra a költő verseivel!

„Nem jó botanikus” – mondta a Margitszigeten a Tölgyek alatt című versét körmölő Arany János papírjába beleleső József királyi herceg. „Amely fák alatt ír, azok hársak, odább foglaljon helyet, vagy tíz lépésre vannak innét a tölgyek.” Aranynak eredetileg az azóta megépült Víztoronyhoz közeli, szép koronájú kőrisfa volt a kedvence, de amikor látta, hogy minden igyekezete ellenére nem sikerül padot elhelyeztetnie alatta, a sziget más pontján rendezte be „szabadtéri írószobáját”.

Díszkötésben is megjelent Arany János Kapcsos könyve

Arany János hatvanéves korától, 1877-től 1882-ben bekövetkezett haláláig a Margitszigeten töltötte a nyarakat. Élete utolsó időszakában a Nagyszállóban lakott és alkotott, ahol dombormű is megemlékezik róla. Krúdy 12 évig élt családjával a varázslatos Margitszigeten. Az ő műveinek ihletője is ez a helyszín. Mindezen emlékezetes pontokat irodalomtörténész vezetésével, színészi és zenészi közreműködéssel barangolhatják be a vasárnap délutáni irodalmi séták résztvevői.

Arany János útvonalán járhatnak augusztus 19-én 15.00 órától

Krúdy Gyula nyomát követhetik július 22-én és augusztus 26-án 15.00 órától

A Margit-sziget szépirodalmi és képzőművészeti titkait fedezhetik fel július 15-én és augusztus 12-én 15.00 órától

Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X