Papageno Radio
Címlap Tudjon meg mindent a flörtölés akusztikájáról a Művészetek Völgyében!

Tudjon meg mindent a flörtölés akusztikájáról a Művészetek Völgyében!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Dr. Pap János 1998 óta vezeti a Művészetek Völgyében Hang- és humoroskola című szórakoztató előadássorozatát, melyben hétköznapokból vett, mindenkihez közel álló példákkal vezeti be a hallgatókat az akusztika bonyolult tudományába. Pap János végtelen kreativitását, humorát és tudását július 27-én A flörtölés akusztikája című előadásában csodálhatjuk a Papageno Klasszik vigántpetendi helyszínén.

A Papageno Klasszik programjairól itt tájékozódhat.

„Egy elsőéves diák megkérdezte görög szobrászjelölt társát, mi a titka, hogy annyira sikeres a lányoknál. „Odamegyek lány. Dzsössz? Mondja, nem dzsössz. Megyek másik. Dzsössz? Nem dzsössz. Megyek harmadik. Dzsössz? Dzsössz.” Nádas Péter szavaival: „Semmi sem megoldható, de minden áthidalható.” – vezeti be előadását Pap János, a Zeneakadémia zenetudományi tanszékének mindenki által kedvelt akusztika professzora, aki A flörtölés akusztikája című előadásra nem csak azokat várja, akik aktív használói az említett társkeresési technikának.

Dr. Pap János főbb kutatási területei a hangszerakusztika, a hangantropológia és a gelotológia (nevetéstan). Publikációinak reljes listáját itt érheti el.

Dr. Pap János 14:30-kor kezdődő előadását követően 17:30-tól Illés Szabolcs és Edőcs Fanni barokk zenei kalandozását hallgathatja meg a közönség a Papageno Klasszik színpadán. Corelli öröksége címmel a műsor válogatást ad a nagy olasz mester és tanítványainak szonátáiból. A koncerten barokk hegedű és csembaló kettőse csendül fel.

Corelli a barokk kor kamarazenéjének kiváló képviselője volt, a concerto grosso műfajának megteremtője, egyúttal első nagy mestere. Szóló-szonátákat, triószonátákat és concerto grossókat komponált. Művészete nagy hatást gyakorolt Händelre és J. S. Bachra. Corelli hegedűs volt, ezért zeneszerzői munkásságának a középpontjában is a hegedű áll. Műveinek dallamossága, meleg lírája ragadja meg leginlább a hallgatót.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X