Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Zsidó Kulturális Fesztivál 2018 - különszám

Zsidó Kulturális Fesztivál 2018 – különszám

2018. augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik meg a 21. Zsidó Kulturális Fesztivált Budapest hat csodálatos helyszínén.

- hirdetés -

A fesztivál egyik kiemelt helyszíne ez évben is a Dohány utcai zsinagóga, amely Közép-Európa legnagyobb és legimpozánsabb zsidó temploma. Hagyományosan nyitóeseményként itt ad koncertet augusztus 26-án Budapest Klezmer Band és a Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, amelyen sztárvendégként ott lesz Palya Bea és közreműködőként Szokolay Dongó Balázs. Több program lesz a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában is

- hirdetés -

A Goldmark terem is számos programnak ad otthont. Más nagyszerű programok mellett különleges produkcióval készül Csordás Klára mezzoszoprán operaénekes és Harazdy Miklós zongoraművész, akik zsidó zeneszerzők műveit adják elő Mendelssohntól Gershwinig.

Korcsolán Orsolya hegedűművész rendhagyó produkcióra vállalkozik: zsidó szerzők különböző amerikai filmekhez írt zenéiből ad elő egy csokorra valót az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Ráday utcai 2B Galériában Parti Nagy Lajos nyitja meg Féner Tamás Jákob létrája című fotókiállítását. A Bálit Házban pedig a könyveké lesz a főszerep.

A megszokott terjesztési pontok mellett keresse a Papageno magazint a Libri Könyvesboltok országos hálózatának 57 üzletében!

Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán és a fesztivál honlapján található.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.