Papageno Radio
Címlap 120 százalékos teltház a Magyar Zene Háza színpadánál - Galéria a Sziget...

120 százalékos teltház a Magyar Zene Háza színpadánál – Galéria a Sziget Fesztivál 2. napjáról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A primadonnák és a sellő még mindig vetélkednek a hajóskapitány és az igazgató kegyeiért, a kórusok lelkesedése sem csökken, a jazz-zenészek energiái pedig kifogyhatatlanok.

Teltházzal indult a színpad augusztus 11-i programnapja. A fantasztikus kezdésről a nagy visszatérő holland jazz-pop kórus, a Dekoor Close Harmony gondoskodott. A „120 százalékos” teltház korántsem túlzás, mivel a hivatalos nézőtér mellett a szomszédos kis tisztást is megtöltötte az igen lelkes közönség. Ebben a hőségben aligha lehet annál szebb és őszintébb visszajelzést kapnia egy fellépőnek, mint a napsütéssel dacoló, árnyék helyett is a koncertet választó közönséget. A kórus még 12-én és 13-án is fellép a színpadon!

A napot a Magyar Állami Operaház folytatta. Műsoruk ugyanaz, és mégis mindig más. Az előadás megunhatatlan, csakúgy, mint maga a műfaj. Ezt bizonyítja a napról napra, évről évre tapasztalható szeretet és rajongás, amit a Szigetlakóktól kapnak. A Balázs Elemér Trióról – mint mindig – most is sugárzott a zene elkötelezett szeretete. A virtuozitás, a professzionalizmus, és az őszinte élvezet megkapó elegye ez, aminek egyszerűen nem lehet nem a hatása alá kerülni.

Örömzene – művészek és közönség közös örömére.

Sötétedés után ismét egy csodálatos Fantomas filmet élvezhetett a közönség. A némafilmnek ezúttal is Jean Yves Leloup nagyszerű elektronikus-jazz DJ-szettje adott hangot. A vetítés előtt ezen a napon is egy új, izgalmas debreceni produkcióval ismerkedhetett meg a közönség. Jéger Dorka és Bihari Márton jazzduója természetesen messze nem attól érdekes csupán, hogy debreceni illetőségű. Játékuk frissessége, színpadi jelenlétük, egymás közötti harmóniájuk üdítő és nagyon ígéretes. Természetesen az esti jazzkoncertekre sem fogyott el a lendület. A Pátkai Rozina Trió gyönyörű bossa novái, brazilos dallamvilága képzeletben Dél-Amerikába repítették a közönséget, hogy ott a kubai zseni, Jorge Luis Pacheco elképesztően impulzív és magával ragadó zongorajátéka tegye felejthetetlenné az estét.

Új program, régi hatás – Galéria a Sziget Fesztivál 1. napjáról

Dél-Amerikából ugyan visszatértünk, de a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad ma is várja a lelki-zenei utazásra vágyókat.

Promóció

X
X