Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál A Városmajor nézőinek a miskolci Furcsa pár a favorit

A Városmajor nézőinek a miskolci Furcsa pár a favorit

Izgalmakban bővelkedett a június 15-től július 3-ig tartó Városmajori Színházi Szemle közönségdíjasának megszavazása.

- hirdetés -

Az immár hagyományos versengésben a legutóbbi évad hat jó hírű vidéki előadása szerepelt, köztük abszurd, fekete humor és krimi is. A nézők a Budapesti Nyári Fesztivál honlapján egye-egy kattintással voksolhattak aszerint, kinek melyik előadás nyerte el leginkább a tetszését.

A szakmai zsűri szeptemberre hozza meg döntését.

- hirdetés -

Az izgalom két nappal a szavazás lezárulta, július 16. előtt hágott tetőfokára. Addig fölényesen vezetett a szombathelyi Weöres Sándor Színház Volpone előadása. Hívei valószínűleg le is tettek arról, hogy kövessék az eredmény alakulását, annyira biztosan voltak a győzelemben. De ekkor rákapcsoltak a Miskolci Nemzeti Színház Furcsa pár című előadásának rajongói, és a darab 52 százalékos szavazataránnyal az első helyen végzett. Különlegessége, hogy a rendező, Béres Attila a két főhőst játszó színész (Gáspár Tibor és Görög László) habitusával épp ellentétesen osztotta ki a szerepeket.

Hogyan játszik rókalelkű zsugorit Jordán Tamás?

Az ezüstérmes pedig újrázik. A nagy érdeklődésre tekintettel augusztus 27-én, hétfőn megint műsorra tűzik a Shakespeare-kortárs Ben Jonson Volpone című komédiáját. A főszerepet Jordán Tamással játssza, az előadást Alföldi Róbert rendezte.

A Városmajori Színházi Szemle további előadásai: Cabaret – Csiky Gergely Színház, Kaposvár; Illatszertár – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza; A képzelt beteg – Katona József Színház, Kecskemét; A vád tanúja – Győri Nemzeti Színház.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!