Papageno Radio
Címlap Cirkusz, színház, vurstli a Szigeten

Cirkusz, színház, vurstli a Szigeten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A színházi előadó-művészetek vásári és művészi válfajai idén sem maradnak ki a Sziget programkínálatából. A nap bármely szakában, a legváratlanabb helyeken és időpontokban találkozhatunk vonuló utcaszínházi előadásokkal, zenekarokkal, nézhetünk bábosokat, bűvészeket és egyéb vándorkomédiásokat, rácsodálkozhatunk az akrobatákra, vagy elvarázsolhatnak bennünket a táncosok.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

Az utcaszínházak ezúttal nem egy helyszínre koncentrálódnak. Deabru Beltzak baszk társulat egy káprázatos és vad, tűzijátékkal és fergeteges ritmusokkal kísért utcai buliba csábít, míg a francia Nomad Men motorosai egy triciklire épített duó-dobszereléssel és az utánfutón utazó szaxofonossal járják a Szigetet. Az emberi jogok is témája a spanyol Kamchàtka társulat előadásának. Indiából indultak útnak a The Rajasthan Heritage Brass Band vándorzenészei, hogy hagyományos és modern rádzsasztáni hangulattal Hollywood és Bollywood közös sétányává változtják az utakat. A Noisy Oyster brit csapata két, látszólag mogorva szerzettel állít be, akik valójában nagyon is szeretnék megismerni a Szigetlakókat. A Crimplene Crusaders rakoncátlan, nyolcvanas éveiket taposó „nagymamái” szintén a szigetországból érkeznek, és nem vetik meg a dögös ritmusokat és a divatos frizurákat. Ne lepődjünk meg akkor sem, ha hirtelen egy operaelőadás kellős közepébe csöppenünk: a szlovén Bunker Ljubljana társulat tagjai spontán előadásaikkal szokatlan helyszíneken okoznak lírai meglepetéseket.

Pazar és utánozhatatlan varázsát hozza el idén újra a Szigetre, különféle ámulatba ejtő csodával szórakoztatva kedves vendégeit a vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utcaszínházi produkciója, a Vándor Vurstli. Felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, sátraikban várják vendégeiket jósok, jövendőmondok, mímesek, bábosok, bűvészek, mutatványosok. Az önmagában is páratlan kompániát neves nemzetközi produkciók egészítik ki.

A Cirque du Sziget egy hatalmas sátor és egy szabadtéri színpad felváltva kínálja a világ minden tájáról érkező cirkuszművészeinek látványos és magával ragadó produkcióit. Bemutatkoznak hazai és külföldi cirkusziskolák és nemzetközi hírnévnek örvendő társulatok. Legalább egyszer kötelező ellátogatni erre a helyszínre, az élmény és felszabadultság ugyanis garantált.

Két fiatal artista, a kínai ród specialistái Fehér Ádám és Kassai Benjámin és ott lesznek. Ismerjék meg őket!

A veszély teszi izgalmassá

A Fidelio Színház- és Táncsátor a korábbi évekhez hasonlóan több színpadon, egész napos programmal, a Love Revolution gondolatának jegyében várja az idei szigetlakókat. A reggeleket közös, frissítő és pezsdítő tánccal kezdik, ahol mindenki vérmérsékletének megfelelően mozgathatja meg előző éjjel megfáradt tagjait, ezt követően pedig a fedett sátor és a szabadtéri színpad a hazai és nemzetközi kortárstánc-szcéna legjavát vonultatja fel, miközben bemutatkozási lehetőséget kínál feltörekvő társulatok számára is. A magyar előadók Nagy Csilla, Mészáros Máté, Cserepes Gyula, a Frenák Pál Társulat és a Tünet Együttes lesznek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X