Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Cirkusz, színház, vurstli a Szigeten

Cirkusz, színház, vurstli a Szigeten

A színházi előadó-művészetek vásári és művészi válfajai idén sem maradnak ki a Sziget programkínálatából. A nap bármely szakában, a legváratlanabb helyeken és időpontokban találkozhatunk vonuló utcaszínházi előadásokkal, zenekarokkal, nézhetünk bábosokat, bűvészeket és egyéb vándorkomédiásokat, rácsodálkozhatunk az akrobatákra, vagy elvarázsolhatnak bennünket a táncosok.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

- hirdetés -

Az utcaszínházak ezúttal nem egy helyszínre koncentrálódnak. Deabru Beltzak baszk társulat egy káprázatos és vad, tűzijátékkal és fergeteges ritmusokkal kísért utcai buliba csábít, míg a francia Nomad Men motorosai egy triciklire épített duó-dobszereléssel és az utánfutón utazó szaxofonossal járják a Szigetet. Az emberi jogok is témája a spanyol Kamchàtka társulat előadásának. Indiából indultak útnak a The Rajasthan Heritage Brass Band vándorzenészei, hogy hagyományos és modern rádzsasztáni hangulattal Hollywood és Bollywood közös sétányává változtják az utakat. A Noisy Oyster brit csapata két, látszólag mogorva szerzettel állít be, akik valójában nagyon is szeretnék megismerni a Szigetlakókat. A Crimplene Crusaders rakoncátlan, nyolcvanas éveiket taposó „nagymamái” szintén a szigetországból érkeznek, és nem vetik meg a dögös ritmusokat és a divatos frizurákat. Ne lepődjünk meg akkor sem, ha hirtelen egy operaelőadás kellős közepébe csöppenünk: a szlovén Bunker Ljubljana társulat tagjai spontán előadásaikkal szokatlan helyszíneken okoznak lírai meglepetéseket.

- hirdetés -

Pazar és utánozhatatlan varázsát hozza el idén újra a Szigetre, különféle ámulatba ejtő csodával szórakoztatva kedves vendégeit a vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utcaszínházi produkciója, a Vándor Vurstli. Felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, sátraikban várják vendégeiket jósok, jövendőmondok, mímesek, bábosok, bűvészek, mutatványosok. Az önmagában is páratlan kompániát neves nemzetközi produkciók egészítik ki.

A Cirque du Sziget egy hatalmas sátor és egy szabadtéri színpad felváltva kínálja a világ minden tájáról érkező cirkuszművészeinek látványos és magával ragadó produkcióit. Bemutatkoznak hazai és külföldi cirkusziskolák és nemzetközi hírnévnek örvendő társulatok. Legalább egyszer kötelező ellátogatni erre a helyszínre, az élmény és felszabadultság ugyanis garantált.

Két fiatal artista, a kínai ród specialistái Fehér Ádám és Kassai Benjámin és ott lesznek. Ismerjék meg őket!

A veszély teszi izgalmassá

A Fidelio Színház- és Táncsátor a korábbi évekhez hasonlóan több színpadon, egész napos programmal, a Love Revolution gondolatának jegyében várja az idei szigetlakókat. A reggeleket közös, frissítő és pezsdítő tánccal kezdik, ahol mindenki vérmérsékletének megfelelően mozgathatja meg előző éjjel megfáradt tagjait, ezt követően pedig a fedett sátor és a szabadtéri színpad a hazai és nemzetközi kortárstánc-szcéna legjavát vonultatja fel, miközben bemutatkozási lehetőséget kínál feltörekvő társulatok számára is. A magyar előadók Nagy Csilla, Mészáros Máté, Cserepes Gyula, a Frenák Pál Társulat és a Tünet Együttes lesznek.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.