Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Hazai és külföldi kórusok hangja tölti be az ide Sziget Fesztivált

Hazai és külföldi kórusok hangja tölti be az ide Sziget Fesztivált

Az idei Szigeten keresd a Papageno csapatát a Magyar Zene Háza Színpadnál, ahol ismét a klasszikus zenéé lesz a főszerep. A különleges koncerteket kínáló helyszínen különböző, sokféle stílusban megszólaló kórusok nyitják a napi programokat.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

- hirdetés -

Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjai minden nap 16:00-kor kezdődnek egy-egy különleges kórus fellépésével. Augusztus 10-én a Budapest Show Kórus avatja fel a színpadot és nyitja meg a feltöltődést kínáló klasszikus zenei programokat.

- hirdetés -

A főként egyetemista és gimnazista fiatalokból álló társaság tagjai az élet különféle területein tanulnak vagy dolgoznak, de egyvalamiben biztosan hasonlítanak: szenvedélyesen szeretik a zenét. Repertoárjukban a könnyűzene sokféle stílusa megtalálható: pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé, filmzene, és még sok más, mindez mozgással és tánccal fűszerezve, élőzenei kísérettel.

Ismét a klasszikus zene jelentheti a feltöltődést két nagykoncert között a Sziget Fesztiválon

Augusztus 11-én, 12-én és 13-án egy Hollandiából érkező kórus, a Dekoor Close Harmony változatos műsorát hallgathatjuk meg. Az Utrechti Egyetem diákjaiból álló együttes szinte minden zenei műfaj elemeit beépíti repertoárjába. A különböző stílusok és hangzások keveredéséből születik meg egyedi programjuk.

Augusztus 14-én az Örökifjú Zenebarátok Kórusa, a Vox Insana Kamarakórus és a Kayamar Vorti Virgo Kamarakórus lép színpadra. A KVV Kamarakórus egyéni stílusa a tagok szerencsés találkozásának és az új zenei élményekre való nyitottságának köszönhetően alakult ki, amelyben a klasszikus és a könnyűzene értékei egyesülnek.

Repertoárjukban neves hazai és külföldi zeneszerzők, valamint karnagyuk, Magyaróvári Viktor – művésznevén Kayamar – által komponált vagy áthangszerelt, akár 8-12 szólamú a capella darabok szerepelnek.

A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Itt megismerheted az opera igazi arcát, vezényelhetsz szimfonikus zenekart és felfedezheted a jazz varázsát.

Kövesd blogunkat, hogy minél többet megtudhass a fellépőkről!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.