Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Indul a Haydn Vonósnégyes Fesztivál!

Indul a Haydn Vonósnégyes Fesztivál!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 21-23. között a Haydn-vonósnégyes Fesztivált a fertődi Esterházy-kastélyban, ahol három nap alatt öt koncertet tartanak.

Rácz Márton karmester, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. zenei vezetője hangsúlyozta, hogy Joseph Haydn zeneszerző műveinek a kastélyegyüttes falai között „el kell hangzaniuk”. A fesztivál sikerét mutatja, hogy az elmúlt tíz alkalommal a ma meghatározó vonósnégyesek mindegyike játszott már Fertődön – tette hozzá.

A program szeptember 21-én, idei salzburgi Mozart-verseny győztes vonósnégyesének, a francia Quatuor Tchaliknak a koncertjével indul, amelyen Reynaldo Hahn II. F-dúr vonósnégyese mellett Haydn D-dúr vonósnégyeséből és Mozart B-dúr vonósnégyeséből hallhat a közönség.

Másnap délután a nyugat-magyarországi zenészekből álló Wespa Quartet Maróth Bálint csellóművésszel Haydn g-moll vonósnégyesének és Franz Schubert C-dúr vonósnégyesének egy darabját adja elő. Este a Bennewitz Quartet Haydn C-dúr és F-dúr, valamint Dvořak G-dúr vonósnégyesének egy-egy darabját adja elő.

A zárónapon a Kruppa vonósnégyes Haydn C-dúr és Kodály Zoltán I. c-moll vonósnégyeséből mutat be egy-egy darabot, este pedig a Signum Quartet Haydn D-dúr és Franz Schubert a-moll vonósnégyeséből játszik, valamint Fanny Mendelssohn-Hensel Esz-dúr vonósnégyesét adja elő.

- hirdetés -

Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető elmondta, hogy a Haydn-művek megszólaltatásának leghitelesebb helyszíne a fertődi kastély, mert a zeneszerző ott élt és alkotott. A helyszín ma a kormány folyamatos támogatásának köszönhetően Magyarország egyik legszebb koncerthelyszíne – fogalmazott.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X