Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ismét megrendezik a budapesti Nemzetközi Tenor- és Basszusharsona Versenyt

Ismét megrendezik a budapesti Nemzetközi Tenor- és Basszusharsona Versenyt

A BMC által 2016-ban életre hívott Nemzetközi Tenor- és Basszusharsona Verseny második alkalommal kerül megrendezésre. A versenyre 3 kontinens 14 országából összesen 29 fiatal harsonás jelentkezett, hogy összemérje tudását augusztus 26. és szeptember 2. között Budapesten. A verseny nyilvános elő- és középdöntőjében, valamint döntőjében négy kortárs magyar szerző művei is szerepelnek.

- hirdetés -

A BMC világszerte 406 zenei főiskola és konzervatórium, 123 zenekar és 38 harsonaszövetség részére juttatta el a felhívását, amelynek eredményeképpen rendkívül széles lett a mezőny. Brit, ciprusi, francia, lengyel, német, osztrák, portugál, svájci, szlovén, török, ukrán és természetesen magyar jelentkezők mellett a tengerentúlról is érkezett nevezés dél-koreai, kínai és venezuelai versenyzőktől.

- hirdetés -

A Hőna Gusztáv vezette nemzetközi zsűri (Balogh Sándor, Chris Houlding, Irvin L. Wagner, Gabriel Madas, Jaques Mauger, Csáthy Miklós) által bírált megmérettetés augusztus 26-án 19 órától ünnepélyes fanfárral és nyitókoncerttel veszi kezdetét, majd a versenyt a díjazottak nyilvános gálakoncertje zárja szeptember 2-án a BMC Koncerttermében.

A 2016-ban elindult kezdeményezés igazi különlegessége, hogy basszusharsonások is nevezhetnek a megmérettetésre, amire 1995 óta nem volt példa Európában.

A verseny ideje alatt további két esten szólalnak meg különböző harsonás, illetve rézfúvós zenekarok: augusztus 31-én a jazzharsonázás nagyjait megidéző Trombone Summit, szeptember 1-én pedig a luxemburgi Michel Meis 4tet.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!