Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ismét megrendezik Győrben az Európai Klarinétfesztivál és Versenyt

Ismét megrendezik Győrben az Európai Klarinétfesztivál és Versenyt

Győr pezsgő kulturális életének üde színfoltja a Győri Filharmonikus Zenekar nevével fémjelzett 8. Európai Klarinétfesztivál, ahol megrendezésre kerül a 8 Nemzetközi Klarinétverseny is. A négynapos zeneünnep repertoárja bővelkedik ősbemutatókban és európai premierekben, nemzetközi hírű művészek előadásában.

- hirdetés -

Győr a folyók, az utak találkozási pontja. Itt az ősi időkben is távoli tájak utazói találkoztak, akik megosztották egymással tapasztalataikat, ismereteiket, kalandjaikat, kultúrájukat, és vitték tovább szerte Európa különböző vidékeire. 2018 augusztus végén sok látogatót várnak a városba, hiszen Győr lesz a házigazdája a 8. Európai Klarinét Fesztiválnak. Nemzetközi hírű művészek, nagy múltú zenei intézmények muzsikusai gondoskodnak arról, hogy megismertessék a közönséggel a klarinétot, ezt a sokoldalú hangszert.

Berkes Kálmán 65

- hirdetés -

A fesztivál művészeti vezetője Varga Gábor klarinétművész, számos hazai és nemzetközi elismerés tulajdonosa. A hölgyek táborát olyan kiváló művészek erősítik, mint Seunghee Lee (Grammy-díj jelölt), vagy Sharon Kam nemzetközi klarinétszólista. A fesztivál keretein belül megrendezik a 8ECA Fesztivál Nemzetközi Klarinétversenyt, ahol fiatal tehetségek két korcsoportban bizonyíthatják tudásukat. A verseny mindkét fordulója nyilvános és a közönségnek a belépés ingyenes.

A klarinét a főszereplője ennek az 1912-es rövidfilmnek

A fesztiválnapokat gálakoncertek zárják, ahol a kísérő zenét a Győr Symphonic Band és a Győri Filharmonikus Zenekar szolgáltatja.

Az augusztus 28. és 31. között zajló fesztivál helyszínei a Richter-terem és az Egyetem Hangversenyterem (volt Zsinagóga), melyek remek környezetet teremtenek a különleges zenei eseménynek.

További információkért keresse fel a fesztivál honlapját!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.