Papageno Radio
Blogok SZIGET Kezdődnek a Magyar Zene Háza Színpadának programjai a Sziget Fesztiválon

Kezdődnek a Magyar Zene Háza Színpadának programjai a Sziget Fesztiválon

Idén augusztus 10-14. között várja a Papageno csapata a klasszikus zene, az opera és a jazz rajongóit, és mindenkit, aki szeretne egy kis pihenéshez és lélegzethez jutni a Sziget megállíthatatlan pörgésében. A helyszín ezúttal a Magyar Zene Háza – Klasszikus, Opera és Jazz Színpad, ahol minden nap több alkalommal is neves előadók fordulnak meg.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

Augusztus 10-én a Magyar Zene Háza programsorozata rögtön egy különleges együttes fellépésével veszi kezdetét: a montreux-i versenygyőztes, Junior Prima Díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta triója nyitja meg a nagykoncertek minden nap este 19:30-kor keződő idősávját.

A továbbiakban a Balázs Elemér Trió, a Sziget Symphony Orchestra és a Snétberger
Központ diákjai lépnek fel a színpad Nagykoncert programsávjában.

Szőke Nikolettáék koncertje előtt 16:00-kor a Budapest Show Kórus avatja fel a színpadot és egyben ők nyitják meg a feltöltődést kínáló klasszikus zenei programokat.

18.00 órakor az Opera programsávja is beindul: szerelem és ármánykodás, konfliktusok és boldog békülések, humor és egy kis szomorúság, látványos jelmezek, kiváló énekesek – a Nagy Primadonna Show az Operaház csapatától, Böhm György és Aczél András rendezésében, az Operaház Sziget Kamarazenekarának közreműködésével, mindennap látható lesz a Magyar Zene Háza színpadán.

Vadonatúj műsorral jelentkezik az Opera a Sziget Fesztiválon

A Nagykoncert után 20:30-tól egy 23 perces minikoncert erejéig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó Debrecen fiatal muzsikusaié a színpad, melyet este a Cymbal Rush, majd a Barabás Lőrinc Quartet éjjeli koncertje követ, beindítva a helyszín jazzéletét. A két jazzkoncert között egy különleges programon vehetnek részt a színpadhoz látogatók: 22:00-kor a Louis Feuillade által rendezett francia Fantomas című némafilm vetítésével kezdetét veszi a Cinekoncert elnevezésű programsorozat. A 20. század eleji némafilm alatt Jean Yves Leloup zenéje hallható.

A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Itt megismerheted az opera igazi arcát, vezényelhetsz szimfonikus zenekart és felfedezheted a jazz varázsát.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!