Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Maratoni tárlatvezetéssel ünnepli 12. születésnapját a MODEM

Maratoni tárlatvezetéssel ünnepli 12. születésnapját a MODEM

Maratoni tárlatvezetés-sorozattal ünnepli idén a MODEM 12. születésnapját: délelőtt 10.00-tól minden órában más művész kalauzolja végig a közönséget az Impressziók című kiállításon – összesen 12 színész, művészettörténész, zenész, író, költő vagy táncos kíséri az érdeklődőket az ezer négyzetméteres térben, Dante Gabriel Rossetti festményétől indulva Van Gogh és Picasso munkáin át Monet-ig, Degas-tól Andy Warhol triptichonjáig. 

A kiállítással kapcsolatos legfrissebb információkért keresse fel a MODEN közösségi oldalát.

- hirdetés -

Szeptember 22-én 12. születésnapját ünneplő debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ egy olyan nemzetközi kapcsolódású kulturális intézmény, amelynek két fő profilja van: a XX. század legjelentősebb hazai és nemzetközi képzőművészeti teljesítményeinek bemutatása, valamint a kortárs képzőművészet és vizuális kultúra aktuális irányzatainak, progresszív törekvéseinek, legjelentősebb hazai és nemzetközi képviselőinek reprezentatív megjelenítése.

Hatalmas érdeklődés övezi a debreceni Modem Impressziók című kiállítását

- hirdetés -

Kelet-Közép-Európa egyik legjobb infrastrukturális adottságokkal bíró, legnagyobb egybefüggő kiállítóterével rendelkező korszerű intézményeként a MODEM a következő évek során nemcsak a kortárs képzőművészeti szcéna, de az egész kulturális színtér megkerülhetetlen szereplőjévé szeretne válni. Az intézmény egyik alapcélja, hogy ne csak egy kiállítótér legyen, hanem olyan tágabb szellemi tér, illetve fórum, ahová nemcsak a nézők, hanem a művészek is szívesen és rendszeresen visszatérnek.

Impressziók – még egy hónapig a MODEM-ben

Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig. Remekművek még egy hónapig a MODEM-ben

Közzétette: MODEM – 2018. augusztus 23., csütörtök

Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei, melyek az Impressziók című kiállításon láthtóak,  a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből származnak. A több mint ötven műalkotás közt olajfestmények, akvarellek és grafikák is találhatóak, melyek több mint egy évszázad nemzetközi művészettörténetén vezetnek keresztül, a 19. századtól a 20. század második feléig.

A belépő egy-egy vezetésre 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft. Az éves bérletek a születésnapi programokra is érvényesek. A koncertekre a belépő 1000 Ft, amely valamennyi zenei programra érvényes.

A MODEM 12. születésnapján a tárlatvezetésekkel párhuzamosan 16 órától 23 óráig koncertekkkel várják az érdeklődőket a belső kertben. 16.00-tól Szeder, 20.00-tól a Jónás Vera-duó, 22.00-tól pedig Harcsa Veronika várja a koncertlátogatókat.

A tárlatvezető művészek:

10.00 Scherer Péter színész
11.00 Mélyi József művészettörténész
12.00 Süli-Zakar Szabolcs kurátor
13.00 Sturcz János művészettörténész
14.00 Turi Tímea költő, a Magvető főszerkesztője
15.00 Krusovszky Dénes József Attila-díjas költő, műfordító
16.00 Nemes Z. Márió esztéta, költő
17.00 Lanczkor Gábor József Attila-díjas író, költő
18.00 Gergye Krisztián koreográfus, táncos
19.00 Nagy T. Katalin művészettörténész
20.00 Karafiáth Orsolya költő
21.00 Szkárosi Endre irodalomtörténész, József Attila-díjas költő

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.