Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Oroszországi koncertturnén aratott sikert a Vox Mirabilis Kamarakórus

Oroszországi koncertturnén aratott sikert a Vox Mirabilis Kamarakórus

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával több katolikus és ortodox templomban is fellépett a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az augusztus 20-i nemzeti ünnep előestéjén Moszkva legnagyobb katolikus egyház zenei helyszínén, a Szeplőtelen fogantatás katedrálisban adott koncerten Zemlényi Eszter is közreműködött.

- hirdetés -

A közel ötszáz fős orosz közönség nagy figyelemmel követte a különleges fénytechnikával kísért, és az interneten élőben is közvetített előadást, egy jelen levő orosz zeneszerző pedig felajánlotta, hogy zeneművet ír a magyar kórusnak.

- hirdetés -

A Vox Mirabilis Kamarakórus Moszkvában

„Kotta nélkül, különböző felállásokban énekeltünk, ezt is díjazta a hallgatóság, a végén két ráadást adtunk, az egyik Kodály Zoltán Esti dala, amely után pár másodperces átélt csend után kitörő taps következett. Az egyik orosz koncertszervező ezt mondta: »Örülök, hogy lehetőségem volt részt venni a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenyén! Életemben riktán volt részem ilyen felemelő lelki élményben! A kórus profizmusa fantasztikus, de a keresztény közösségi imádságos lelkülete mindent felülmúlt!« Moszkvában úgy a szervezők, mint a közönség szívesen, segítőkészen és szeretettel fogadott minket, elismerésként pedig visszahívtak, hogy újabb koncertet adjunk” – mondta Zemlényi Katica.

Solti Árpád nyerte a Vox Mirabilis kórusmű pályázatát

Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion metropolita templomában is énekelhetett a kórus. A nagy tiszteletben álló főpap, íróként, zeneszerzőként és karmesterként is ismert. A Vox Mirabilis Kamarakórus a koncerten a metropolita egyik kórusművét is előadta. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet és külön fogadta a kórus karnagyát, valmaint engedélyt adott arra, hogy az egyik oratorikus művének magyarországi bemutatójára a székesfehérvári kamarakórus előadásában kerüljön sor.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.