Papageno Radio
Címlap Rojál blöff

Rojál blöff

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Neki szomorú a vasárnap. Nárcisztikus átírása dalnak vagyon emez megmagyarázhatatlan giccspártól kik ezer éve állócsillagként hullanak arcukba megolyszor.

Blikkkisk egyedileg része életünknek ők, kik valah jobbsorsra érdemes torka és combja leend a gulyáskommnak. György majd’ egyidősen a dallal mit két flöss között hirtelen itt előad veszi a bátorságot évtizedről-évtizedre beleadni a magyar társadalomba táncdalénekesként operett mosollyal gondolatait a… leginkább saját magáról.

Döbbenetes dallamszerkesztéssel oldja meg ezt a feladatot is: lírikus a cappella, aztán rossz ütemváltással szintiszaxi Klára vokáljával, majd megint önnönmaga öblöge. Azzal együtt megmagyarázhatatlan jelenségek ők, mérföldköves párjaritkító egymásinspirációs alkotópárként, hogy tiszteletreméltó tevékenységet folytatnak már idestova.

Nem tudom eldönteni, hogy a tradíciós szánalomból röhögős, vagy a valós mérték tartja őket a köztudás pereme felett; mindenesetre nem egye párosuk azonoknak, kik alkotják a magyarvirtus jelentős nimbuszát hírhedt fullesküvős bealkoholizált lagziszinti-kultúrának. Azt sem tudom, hogy érdemes-e ezen/rajtuk gondolkodni.

Promóció

X
X