Papageno Radio
Címlap Szabó Dénes: „Az első próba nagyon ijesztő volt”

Szabó Dénes: „Az első próba nagyon ijesztő volt”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Korábban már beszámoltunk a Cantemus Kórus dél-koreai sikeréről, akik négy díjjal tértek haza a Dzsedzsu szigetén megrendezett nemzetközi kórusversenyről. Szabó Dénes karnagy most a Kelet-Magyarországnak nyilatkozott a szereplésről.

Mint mondta a gyermekkórus felkészülése kissé zaklatott volt, mivel számos feladatot kellett év közben ellátni. „Az életkori határ 19 év magasan volt megjelölve, én azonban most inkább a fiatalabbakat próbáltam ki, így 13, illetve 16-17 éves leányokat vittem” – tette hozzá a karnagy, aki megjegyezte, hogy a sok elfoglaltság miatt csak három napot tudtak próbálni a versenyre, előtte pedig két hét pihenőt kaptak a gyerekek.

Tarolt a Cantemus Kórus Dél-Koreában

„Az első próba nagyon ijesztő volt, a kéthetes szabadság után a gyermekek nem voltak még jó formában. A hatodik próba végére teljesen megnyugodtam, mert azt hallottam vissza a kórustagoktól, amit szerettem volna hangzásban, intonációban, ritmikában, a zsűrinek szinte nem hagytak lehetőséget a mérlegelésre” – mondta a lapnak Szabó Dénes.

A Cantemus egyébként már szerepelt Dél-Koreában: a 2002-es puszani kórusolimpián a Pro Musica és a Cantemus tagjai egy kivételével minden kategóriát megnyertek.

Promóció

Stream és színház

X
X