Papageno Radio
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Szerelmes gengszterpár szomorú románca

Szerelmes gengszterpár szomorú románca

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow legendája bejárta a világot, nem utolsósorban az ötven éve népszerű, kétszeres Oscar-díjas filmnek köszönhetően, amelyben Warren Beatty és Faye Dunaway játszotta a főszerepet. Bonnie és Clyde szomorú románcából 2011-ben Broadway-musical született.

Ennek a magyarországi bemutatója idén júliusban olyan sikert aratott a Városmajori Szabadtéri Színpadon, hogy a produkcióról hely hiányában kiszorult nézők számára két újabb előadást biztosítanak a szervezők augusztus 28-án és 29-én.

A valós alapú, szinte balladai történet a nagy világválságot követően Nyugat-Texasban kezdődött, ahol a kislány Bonnie arról ábrándozott, hogy filmsztár lesz, a kisfiú Clyde pedig arról, hogy Al Capone módján fog élni. Felnőve a lány pincérségig vitte, a fiúnak többnyire a megyei börtön adott szállást. Ábrándjaik kergetése sarkallta őket rablásra. A közvélemény pedig az általuk elkövetett bűncselekmények ellenére már életükben afféle népi hőst kreált belőlük, legendát szőtt köréjük, akik nem rossz szándékból, hanem az őket a szegénységből kitörni nem engedő társadalmi viszonyok miatt és egymás segítésére választották a gengszteréletet, aztán – rendőri túlkapás következtében – egy szürke Ford Deluxe Sedan első ülésén végezték, döbbenetesen fiatalon.

Rablómusical a Portugál szerzőjének betétdalaival

Részletes információ és jegyvásárlás itt

Promóció

X
X